Khamis, 23 Februari 2017

wow

Bismillah. last posting Jun 2015, bermakna dah setahun 8 bulan aku x post.
sekarang rotation pediatric, second trim pon nak abis dah, dan aku.. tengah struggle nak habiskan med school ni. hmm. minat masih di awangan, tunggu ada peluang berniaga, best jugak en. perbezaan ketara yang aku nampak kat diri, aku lebih suka berdiam. Sebab x semua orang mahu dengar cerita kita pun. *adakah tanda aku dah matang?*

aku makin membosankan kot. dah malas nak join gosip, dah malas nak fikir nak please kan semua orang. yang aku tahu, sekarang minggu depan aku exam oh no. kedatangan lagi semonggu perlu diambil kalau x datang gak maka aku akan dihalangdaripada ambil.xpe ni semua pengalaman. aku usaha yang terbaik, bila sihat Alhamdulillah aku boleh teruskan kehidupan macam biasa. haha bunyi over.

mengandung ketika belajar, bukan lah perkara yang mudah. (ohye lupa nak mention, aku kahwin tahun lepas. doaakan semoga bahagia hingga ke syurga)
see? aku nak cerita pon malas sebenarnya. haha
lagi2, amik medic, dah klinikal, round amik case, morning report, discussion aahh. mana mudah. balik bersilat kat dapur , pastu study dah petang2, nak tidur rasa serba salah. ah and the list go on .  tapi tapi aku yakin inshaallah, aku boleh hadapi semua ni. aku pon boleh cemerlang. xde masalah. okbai. nk sstudy

Rabu, 12 Ogos 2015

to u

Maafkan saya jika saya tidak memenuhi expectation awak

Rabu, 10 Jun 2015

asdf. kau baca kau sengal

Aku tak tahu apa yang merasuk aku untuk post banyak ni.
Selama 10 bulan berdiam ni, banyak la benda merubah aku.
Aku cari sahabat. Allah beri 100 kawan. Untuk aku kenali .

Ha. Puitis seh.

Lol

Malas. Malas dah nak percaya.

Aku layan jelah
Aku rasa sifat ni bagus
.haha
Bagus ke.
Aku rasa aku belum baik dengan homosapiens di bumi ini

Maafkan aku
I wish I could be smalllll as small as u cant see me.
Susah jugak

Aku ni ambivert. Orang nampak mcm extrovert tapi no.
My other side I love menyendiri.
Eh yeke
Choy.kecelaruan identiti

Aku harap xde yang baca ni.seyes xde manfaat untuk kau pun.
Aku tulis sebab satu hari nanti entah saat tu time tu kalau aku baca balik aku malu x agaknya dengan diri aku.ha gitew


mencik arh

26 July 2014. Tu kali terakhir aku post sebelum ni.
Wah
Hampir setahun

Cuti berbaki 18 hari. Ya, aku di tanah air sekarang. Mereput jua.
Lepasni xnak rindu merindukan msia dah. Sebab apa? Bila aku balik its still the same dan lebih menyedihkan entah apa lah isu2 gomen bangkit.(ada alasan lain)

Aku nak simpan duit. Bawak gi mengembara.

Tapi bila aku terbaca balik post senior pasal harrassment jalanan di Irbid tu. Ah. Aku jadi cuak. Well . Kat Malaysia pun sama je sebenarnya. Dua dua jijik.
Tapi kat sana lagi menjijikkan.
Sebab apa?
Sama Islam.
Muka je hensem tapi suka ambil kesempatan kat orang melayu especially.
K aku x menafikan ada yang baik tapi yang kena hari hari kau hadap tu, nak pergi stesen bas semua tu, acapkali dengar laporan ada flasher lah bagai. Ah
Muak tahu x.

Cuma satulah.

Hanya Allah tempat berlindung

Please, man. Make urself a Man. Tolonglah. Kau patut melindungi sister ni kau yang merosakkan. Aduhh

Post x matang. Terima kasih
Kun enti k
11 Jun 2015

Sabtu, 26 Julai 2014

Kembali heyy

Assalamualaikum
yeaahuu . I'm back.
Alhamdulillah for everything .
this is the first time I'm posting via my new baby laptop. ahaks takde babynya, baru beli semalam . (25/7/14)
malam ni, Ramadhan terakhir 1435.

5 September 2014, inshaaallah ana akan fly ke Jordan.

Ah , lusa raya.

sekarang banyak rasa keliru
ha btw. semalam beli 2 buah buku karya prof dr Muhaya

banyak gilo buku x baca

ok thats all. just random post sambil testing2

btw, ana ada hasrat nak hasilkan novel tapi emm doakanlah ye

Ahad, 29 Jun 2014

Kursus Transformasi Mahasiswa ke luar Negara - BIRO TATANEGARA

Assalamualaikum

Dah berhabuk kot blog ni. Hari tu 5 hari pergi Kursus Tranformasi Mahasiswa Luar Negara. Aku panggil BTN je senang. Biro Tatanegara. Tarikh 23-27 Jun 2014

Masih fresh di ingatan , aku datang bersama rakan UniKL MESTECH , naik satu bas. Ohye, kem yang iols dapat ni KEM MERU klang.

sampai je, daftar gitu semua amik cadar (3 in 1 katanya) yang disediakan. ni bukan cadar baru, tapi dah didobi lah. bersih.

Dorm dia seyes iols jeles dengan kawan yang pergi kem kat nilai, diorang punya bilik kot.Kami 20 orang satu dorm. sempit jugaklah tapi almari ada semua ok lah. katil double decker.

Iron takde, nasib baik ramai bawak, iols bawak starch tudung jek.kikiki


After that, nak dipendekkan ceghita la kan , kitorg ptg ada briefing, iols pakai baju kurung, nak pakai jubah macam entahlah. tapi esok malamnya aku pakai gak jubah walaupun ada orang kata tak boleh ke... tapi dah tanya jurulatih depa bagi je kot..

ha lagi satu batch kem kali ni seramai 178 dah exceed limit kot. Ada berlaku salah faham sikit pelajar dari MCKK kot 20 orang takde nama dalam senarai.. so nasib baik jurulatih cekap hehe dapat jugaklah diorang penginapan.

 (Aku suka sorang budak ni..hiks kbai)


nak tengok gambar, tengok kat insta lah. malas nak transfer sana sini

insta: sharifahrosheeda


ok sambung,

aktiviti 2 hari tu banyak ceramah je iols enjoy tau. sebab degar tadah telinga je. haha

tapi Latihan dalam Kumpulan aka dipanggil latihan dinamik Kumpulan(?) best jugak

entahlah maybe sebab iols dapat faci yang bagus, TOK GEE org panggil.

takdelah brainwash sangat tapi atleast dalam hati ni diterapkan lah rasa cinta akan negara. bukan menyebelahi mana mana pihak. senang kata x bias so.. iols suka lah


tapi yang buat iols rasa kagum sangat, tengok ahli kumpulan ... ada 12, dan kebanyakan yang lelaki tu sangat boleh diharap cool gilaks, bila pecah grup grup kecil, depa mengamalkan "action speaks louder than words"

yela, dorang ni nak fly us, uk, australia.

haha

cuma weols je timur tengah-JORDAN


selalu soalan tanya gini( Joden bukan tgh berperang kerr)

hahaha.negara sekeliling tu ya lah bergolak..emm.. entahlah doakan kesejahteraan jelah mampu, apa apahal kita x boleh lawan takdir Allah.


ok then, makan 2 hari pertama sebelum masuk grup tu, makan bebas dgn kawan bila dah ada grup makan dgn grup lah kan. makanan tiptop cuma iols je x selera. huhu

Exam pulak haha iols selak sikit je sebab dia bagi bawa masuk buku 1 Malaysia yang di provide. tapi soalan ada 40, dalam 8 soalan je kot yang ada dalam buku. selain tu iols hentam x hentam but  boleh guna logic akal kot cuma ada lah sikit sikit kantoi tuhhh nampak sangat x tahu..

then selepas stgh jam iols terus cabut kluar hiks.


tu jelah. malas nak cerita panjang sangat. sorry berserabut. Iols muntahkan je apa yang iols ingat. tapi serius OSem la.


ohye, kawad semua ada je. best. enjoy jelah. sebab aku dah biasa kat PLKN lagi tegas kot. so kat btn ni, dia treat kita cara org educated la, so x yah risau. kita semua aset negara kan. tapi jangan manja sangat plis.

k daa
Assalamualaikum




BTN

BEST JE. hr ni satu Ramadhan. best sbb pengalaman bersama kengkawan kenalan baru.hehe. nanti ada masa I share k

Ahad, 30 Mac 2014

love

assalamualaikum
 lama sangat x update. saja..

hm..

just my random rant. The topic is 'blessing of love'
 everyone must have the feeling of love towards somebody else,  parents, siblings and also the one who will become companion.

I am also having it now, but actually I'm trying to keep myself away from melayan perasaan toward people that we dont know their true feeling is.
 however, there is one special person who loved us so much and will even even more love if we have the same feeling towards him although never meet.  He is Rasulullah s.a.w.

and also,dear you.

I have never talk to you,  maybe. And umphh I hope u pray for me,  for my journey and success.

and also, if u are the one who Allah have served for me,I hope u too, is preparing to be a good father, never give up in  improving yourself so that after all we will be able to completing each other deen, 
 I pray that you hold my hands to the jannah because I am not so tough but also dont be worry, inshaaAllah, as Im alone He will guide me.

 no, dont feel that this is annoying coz actually this is the most weirdest post I have ever made.

and also, hehe

please dont be too cheap to say the love words towards someone that u are not sure will be marry with. to me too. im not need it. all i need is ur doa.
 jzkk















Jumaat, 31 Januari 2014

targettoo

Assalamualaikum. em hai

esok..aku nak balik kajang dah, MASUK SEM 3 woii
 berdebar debar

haa. aku ada benda nak share nih..aku dah cakap dengan adik pasai ni..memalam sebelum tidur ari tu. xtahu la dia dengar ke x.
 Sem 3 ni..

1)Mahu aktif kembali

involve aktiviti. aku sedar mmg ha havoc sem 3. Tapi aku rasa x ley hidup ah kalau asyik dengan buku. so. aku kali ni kena betul betul tapis aktiviti yang dibuat supaya setiap minit valuable.


 2) Kembali dengan komuniti surau.

erk. maksudnya,aku kena wajibkan diri pergi solat jemaah maghrib isyak kat surau bwh. .cara tu aku rasa ley tenangkan diri, lantaklah kalau member member semua lagi prefer jemaah kt atas.
 tapi kena ajak gak dorg.nak hidupkan tarbiah TGB balik dalam diri ni.
 cuma aku perlukan suasana tenang untuk belajar. moga Allah bantu.


3)Jaga hati semua orang..
 baik staff, lecturer, member, tukang sapu cleaner etc.

Ada terbaca pasal org bertaubat n menyesal gle sbb ckp alhamdulillah coz rumah ke apa nth dia sorg je x terbakar, tp myebabkanjiran jiran yg terbakar rumh tu trsinggung. hmm






4)Baik sangka to everyone.
 susah utk vaik sgka dgn org yg bercouple dpn mata. Sem 2 ni betul betul aku buang masa fikir pasal kwn ni.eh. x buang masa. tapi aku nak sangat kita semua jaga ikhtilat. awak tahu x betapa sengsaranya saya nanges laju laju bila tengok awak hias cantik cantik p jumpa bf. Awak bukan tak tahu, benda tu semua x baik..Entahlah wak.. saya  belum cukup kuat untuk cakap depan depan tapi xkan awak x faham signal, yang saya buat selama ni.

Awak, saya x pernah benci awak. saya selesa bersama awak. cuma saya xgemar bila awak ckp mendayu dengan si dia malam malam...


Lemahnya saya..saya cuma mampu benci dengan hati.
 Takpelah wak. saya dah cuba sedaya upaya tegur pelbagai cara..saya tahu awak faham tapi awak lawan.  mungkin salah saya juga.

Dia banyak tolong awak bukan? tegur awak bila awakterserong. tegur awak suruh pakai longgar2. tegur awak jgn taruk gambar dlm pesbuk.
 cuma dia je.  dia cuma nak awak bagi gambar, masa, cinta kat dia.

itu namanya dia kongkong awak.
 itu saja.

saya xada daya dan upaya melainkan Allah sahaja.


ok pause.pehal la aku mcm tulis surat kat sni..

5) xmahu ada kontrovershit.




 aku nak dunia aku cuma aku, keluarga rakan rakan, n masyarakat gitu gitu. Aku xnak dan x mahu org kenakan aku ngan sesiapa.
 dan mula dengan aku lah, jangan timbulkan ia.

6)Quran dihati.InshaaAllah

7) jaga pandangan




hati lah paling susah nak jaga,:-)

 8) bawak brg sikit but xdelah fakir benar. xmahu merepek

9)maintain tidy, meja bagai

 10)exercise ngan buddy

11)raih berkat tak kisah ah cmne pom

12) allahumma solli ala muhammad. selawat selalu

13)subhanallahiwabihamdih.subhanallah al azim. xingat betul x ni.pasni cek balik. selawat yg ringan di mulut but brt d tmbgn
 k tu je wat mse ni

konfem baca balik nt aq malu sndiri

tlg doakan saya. eh. saya pulak

tlg doakan umi ayah sy

shukranp

Isnin, 18 November 2013

Assalamualaikum

Susah betul aku nak tekan button PUBLISH ni?
Daripada aku merepek baik aku diam je kan?

Family nak pindah Johor. Hm.kbai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...