Ahad, 31 Oktober 2010

Aku cintakan KAU. Hanya kau yang satu.

You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home

Alhamdulillah, Alhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Alhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah  :Maher Zain


Ya rabb, terima kasih atas segala harta yang kau pinjamkan untukku..
Sudah tentu aku tidak mampu untuk membalasnya.
Maafkan aku jika aku tidak pernah puas dan bersyukur..

Kau telah berikan aku keluarga yang baik.
Kau telah menghantar sahabat2 yang setia kepadaku.
Kau telah memberikan aku semuanya,
Semua, yang sesiapa pun tidak dapat berikan kepadaku.
TERIMA KASIH YA ALLAH!

Aku hambamu, Aku milikmu, aku redha ke atas setiap ketentuanmu.

Sabtu, 30 Oktober 2010

Aku dan Kamu. Teman sejati

Ouh Aini!
hehe itulah panggilan yang aq ske panggil.
Ok, ni lagi sorg kawan yang rapat gle2 dgn aq larr. Dia sekelas dengan aq masa form 3 , 3 Amanah. Then, dia selalu singgah rumah aq . Nak tau nape? macam ni, aq ni lemah ya amat English, dan kami mengalami masalah yang sama! PMR da dkt , English masih xmntap. huhu
Lpas 2, aq nak amik la satu private class ni, tuisyen english la , tp mcm segan lw sorang2, kebetulan kami ni selalu stay kat skolah sesama, aq tanya dia,nak x tuisyen..Dia pun tanya mak dia .. mak dia setuju..

Bermulalah kisah persahabatan kami~ sebelum 2 memang dah rapat pun.. hehe

KAT RUMAH AINI


SAYA SAYANG NURAINI !




Aku,

Aku dan Dia. sahabat selamanya~

PERJUMPAAN rasmi setelah terpisah.

Kami sekelas , 2RK 1 ,SMKBT2 , dan juga bersebelahan dorm.. 

Aku pindah pertengahan bulan 6,lpas 2 baru die. huhu


Kami xpernah merancang dan terfikir pon utk mnjadi sahabat baik, namun, pengalaman mematangkan kami dan perpisahan membuatkan kami semakin akrab. Thanks to Allah.

Form 2: kat umah Anis


MEMERLUKAN 3 NCET UTK POSING. WAKAKA, 1 utk amik gamba



Lepas 2 jumpa kat Mid valley lak
bpe kali ek
3 kodd
tapi amik gamba skali je

Form 3:

KU MERINDUIMU

Okay yang ni paling x boley blah. sminggu sblom PMR pon ley men2 ag!
kat umah anis:

MAKLUMLAH PMR DA DKT XLEY STRESS2



 SAYA SAYANG ANIS NADZIRAH!


Hey ini saya,

Jumaat, 29 Oktober 2010

Komik Oh Komik !

Wee~
First time I beli komik ni semasa kat  News ,Jusco Balakong kalau tak silap. :)..


Then, I TERjatuh hati lah kat komik2 yang spesen dengannya..





Skarang baru dpt kumpul 7 buah komik cenggini. Lepas ni kalau boleh STOP la beli komik ni, nak bertukar kpd buku2 yang bermanfaat sket. hehe



Nukilan,

Bukan Sekadar Kawan??

Assalamualaikum!
Hari ni aku nak citer la sket pasal satu novel  MOTIVASI REMAJA nih.. hak3.
Sesapa yang kenal aku tahulah yang aku ni sebenarnya bukan minat baca novel pon.. Why? Sebab bazir masa lagi2 kalau tu novel cinta. Aku mengaku novel cintan yang pernah aku baca seumur hidup pon 1 je. Tajuknye, err aku pon x ingt. hehe. Ni pon baca sebab mak aq yang pinjmkn dr Perpustakaan Sultanah Zanariah , UTM KL. law x, xd nye aq nk baca !
Novel bermuka surat 152 ni okayla jugak berbanding novel Panas Salju yakni novel utk form 3 kat Selangor. woot2~ Aku pon x ske sangat novel tebal2 coz lebih bek aq baca buku teks Sejarah~
Aq ulas sket eh novel ni berkisarkan tentang Gurl ni benci kat sorang laki ni,sebaya, budak baru kelas dia. WARAK,tp 1 hari dia minat lak kat laki ni.Pas 2 dpt tahu 2 abg angkat.. Jiwa hancuss.Tpi kan ,laki ni banyak tol ujian mendatang, kene fitnah la.. *sedih wokk.but lastly, mereka disatukan*nikah ..Bapak mereka yang suruh. haha
PERGI BACA SENDIRI LAH~! FYI, aq cte ni macam xbpe bes tapi law baca memang lagi bes dr yang korang sangka.



Nukilan,

PMR *Website khas untuk pelajar PMR

Dulu, aku rajin gak selongkar website2 yang ada. Then, kat sini aku kongsilah antara website yang banyak menolongku ..
Baiklah, on printer, sediakan kertas banyak2! buka link2 tersebut, PRINT la yang mana berkenan. Then, jangan jd cm aku jek, print3 tapi hanya dibuat tatapan.Pastikan, buat latihan 2 semua! SEMOGA BERJAYA !
science

YANG ni KAW punya!

Yang ni PMR n SPM skali,
http://koleksisoalan.blogspot.com/
actually, banyak lg website utk PMR, tapi link2 tu semua kat Komputer ag 1 lah. lembab sket internetnye, so nantilah lw ade kesempatan.. wassalam~



Nukilan,

Selasa, 26 Oktober 2010

What's up with my left hand?

Salam
Kat page pengalaman terbakar, saya sertakan gambar ini , iaitu beberapa hari selepas kebakaran. 
Seterusnya, Ini ialah gambar2 perkembangan tangan kiriku selepas 3 bulan 4 hari:


Thank You Allah!
Okay! 2 je. See ya next time!


Ntahpape,

Isnin, 25 Oktober 2010

Contohi kejayaan~

Sebut sahaja CICAKMAN pasti terlintas kat fikiran nama kumpulan ini .  Ya,itulah KRU. Baru-baru ini ,filemnya, MAGIKA dinobatkan sebagai Filem Terbaik Festival Filem Malaysia Ke-23 (FFM23) di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC).
Okay, sebenarnya aku memang minat dengan semangat yang ada pada adik-beradik sekumpulan ni.hehe. Maklumlah , aku rasa mereka ni memang 'kepala bisnes' . Aq patut mencontohi sikap positif yang ada contohnya mereka ni xjemu dan x putus asa serta kreatif n lain dari yang lain! Weh asal macam skema je ayt?
Kesimpulannya,semangat inilah yang perlu ada dlm jiwa seorang usahawan. Kui3
Ni website KRU :  http://www.krustudios.com
 Penutup bicara: Apa-apa pun, Rasulullah s.a.w ialah contoh yang terbaik dan patut dijadikan role model buat semua orang tidak kira pangkat, generasi, jantina mahupun kerjaya.
 c ya next time! wassalam

Nukilan,

Ahad, 24 Oktober 2010

Majlis Makan Malam Pengawas SMKJ3

*gmbo dicilok dr fb dilah...



SUASANA DI DEWAN TUN SRI LANANG SMKJ3
BERSAMA FADHILAH





Pada 15/10/2010
Dinner pgws, kat dewan.. ouh xsangka! dewan y ibarat pnjara 2 transform jd Istana terhebattt. hehe. Ade cte bes nih, aq menang hadiah sbb kat bwh kerusi aq ad sticker "tahniah"
jadi, aq kene nek pentas bsama 9 orang pgawas yang len ke atas pentas. woah muka blurr + tembok la time tuh. Tapi mcm xd perasaan je aq.



Nombor aq yang xbpe nk bertuah itu ialah 0331. yang kne 0333. heyy 1 hadiah ckup la!

Aku,

Selasa, 19 Oktober 2010

A splendid Holiday! Johor mari~


Salam
Now, I'm at UTM Skudai, updating my blog after 3 hours waiting for my mother as she met her supervisor just now. HUH! what a boring day! I felt like a moron (nauzubillah) coz I was texting to my bestfriend, Anis Nadzirah without any reply.. Haha.. eh! Actually I texted her when students were at school. Maybe she was in school too.*macam xcye je. HAHA.
okay, back to the story,

We leaved Bangi at 12.45 am by bus . Actually I was so scared to travel by bus bcoz lately, there are many road accidents that involved buses . But, I must be brave and not to be a scaredy-cat. I know, Allah is always protecting me and my mother.InsyaAllah..
Then, we arrived at Sri Putri, Skudai at 4 am. wahh.. I didn't feel sleepy at all although I can't get enough rest in the bus. Actually I sat just behind the bus driver. HEBAT KAN? haha. we bought ticket at last minute so we got the front seat. The sentence " kalau boleh sesape yang dok blakang pmandu bas, borak2 lah dgnnya, supaya x ngantuk"told by someone who was invited in MHI was dinning in my ears. I was in a dilemma. -___-!!
I looked around and I think everyone had dozed off while the driver bus kept yawning. ish. aq pelik, asal dy xnk singgah rehat.. bawak dah la agak laju. takut wokk. ke aq yang rasa laju? then, He only stopped at malacca for 5 minutes. woah, Is he a robot? huhu. He continued driving the bus then..
Fortunately, we arrived safe. ALHAMDULILLAH!!

But, malangnya, aq rasa bosan di sni coz mak aq bawak laptop tme jmpe supervisor. It's okay sbnrny coz kat blik ni ad PC. tp! Mouse dy rosak kodd. perhh . bosan sguh td. seb bek la mak aq dah blek ni. lw x...

XMO3.g

Assalamualaikum!
heyyy
ni lah geng aq kat SMKJ3. semuanya bek2 blaka...
lw nk taw lg, add fb XmOthree Gurlz
sbnornye xmo3.. kami sekelas..
harapan: wpon taun dpn maybe kita semua berpisah, harap tali persahabatan kita masih kukuh ..

Khamis, 14 Oktober 2010

Sahabat Tercinta

Merekalah yang berada di sampingku
Time aq sedih, gembira, berduka.. dan saat2 aq memerlukan teman untuk mengadu...
Mereka sentiasa setia terhadapku..
Anis, Aini..
Aq akan sentiasa bersama kalian..
kerana... terlalu banyak pengorbanan kalian kepadaku..
ANIS


Aeny

Jahiliyah moden



 dicilok dr :
http://salafus-sholih.blogspot.com/
thx yahhh



Salam!
tgok la smpy abis.

Selasa, 12 Oktober 2010

::Ala !! Hancus plan::

salam

Ya Allah! Cmne la ley lpe sok ad appointment nan doktor.. kol 8 pagi lak 2! seb bek td tergerak ati nk tgok kad appointment 2...
adoiii. habis ranap punah plan aq,nak tahu plan aq ape?
First.. 

Entahla, aq baru nk dptkn freedom, so lw x ley la sok men ke borak2 nan kwn.. hm..
xpelaa nk wt cmne an. xd rezeki.

k nak tolong umi! daaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...