Selasa, 30 November 2010

Kalau ada rezeki, Alhamdulillah.

Aku manusia biasa, xtahu apa yang Allah rancang untukku.Pastinya, itu semua terbaik untuk aku. Tadi aku jawab ukkm .agak sukar la, ada masalah sket tme math. haha. Nasib aku arh, maybe mrsm tu bukan tempat aku. Mungkin Allah ada rancang smthng yang lebih baik dr 2.Kan? Xpe. Aku redha . Bukan aku x kisah tapi, aku kena terima hakikat bahawa kita kena bertanggungjawab ats setiap apa yang kita lakukan. huhu.
SMILE!


Jumaat, 26 November 2010

Asma Allah by Sami Yusuf

Sambil dengar lagu, boleh dapat pahala . Ye x? 


MUNGKIN X SEHENSEM(?) ARTIS KOREA KORANG , NUBHAN KE N WHATSOEVER JANJI SUARA DIA SEDAP. haha ANIS JGN TERASA.




Rahim, Karimun. 'Adim , 'Alimun,Halim,Hakimun,Matin

Mannan,Rahmaanun,Fattah,Gaffarun,Tawwab,Razzaqun
,Syahid

Allahuma shalli 'ala Muhammad wa ali Muhammad
Ya Muslimin shallu alayh

Allahuma shalli 'ala Muhammad wa shahbi Muhammad
Ya Mu'minn shallu alayh

Latif , Khabirun,Sami',Basirun,Jalil,Raqibun,Mujib,Ghafuur,
Syakuurun,Waduud,Qayuumun,Ra'uuf ,Shabuurun,Majid

Allahuma shalli 'ala Muhammad wa ali Muhammad
Ya Muslimin sallu alayh

Allahuma shalli 'ala Muhammad wa shahbi Muhammad
Ya Mu'mineen shallu alayh

Allahu Akbar Allahu Akbar
La ilaha illa hu
Al Malikul Quddus

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Rahmanul irham da'fana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Ghaffaru ighfir dhunubana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Sattaru ustur 'uyubana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Mu'izu a'izza ummatana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Mujibu ajib du'aana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya latifu ultuf bina 




Khamis, 25 November 2010

Kalau aku hilang salah satunya..

Kalau aku hilang dia,
Aku menjadi tuli
Aku tidak lagi dapat menikmati azan yang menenangkan jiwa,
Tidak lagi mendengar lagu Maher Zain dan Sami Yusuf.. 





                                                       Tidak lagi mendengar muzik yang melalaikan
 Tidak lagi mendengar umpatan...Kan bagus?

Kalau aku hilang dia,
Aku menjadi buta,
Aku tidak lagi dapat menatap wajah umi dan ayah,
Tidak mampu untuk melihat keindahan alam ,matahari, bulan dan bintang, aku pasti merinduimu.




Tidak lagi melihat aurat, iklan sekarang kan banyak yang terdedah sana sini
Kan elok 2? tak delah buat dosa



Kalau aku hilang dia,
Aku akan menjadi bisu,
Tidak boleh nak bercerita dengan adik-adik
Tak dapat nak story2 dengan kawan lama,




Tidak boleh dah nak mengumpat
Tidak dapat nak tengking kat mak bapak
Dah tak boleh nak nyanyi, untuk dapat pujian
eh, eh? baguslah kalau macam 2


Walaubagaimanapun, aku tetap memerlukan mereka, aku bersyukur kerana ku ada semua itu,
Terima kasih Allah, kau telah menciptakan aku dengan cukup sifat, telinga untuk mendengar kalamullah,mata untuk melihat bukti kekuasaanmu, lidah dan mulut untuk berzikir dan mengakui kuasamu yang maha hebat.


Jagalah amanah Allah dengan baik, janganlah menyalahgunakan mereka semata-mata untuk mendapatkan nikmat di dunia , kerana ALLAH sedang memerhati kamu!

Rabu, 24 November 2010

Hot!! Are u stress or bored? This may be can help u .

 Assalamualaikum~

CUTE, ISN'T?


Just now, I played a game which is very interactive and great! This game was introduced by my friends in the facebook's group "KAMI MMG BORING." Lol! I want to play that game but the problem is my laptop will suddenly shutting down while I play that game.Erm, maybe my lappy is not well ,haha I mean it has an allergy to games coz  games would make its browser become slower and LEMBAB . *I have immune wif this problem, don't worry. So, I don't think that ur computer might be harmed, coz my lappy has broken once, so it's acceptable if it acts like an insane. opps sorry my beloved lappy.


Okay,this is the game: DRAW MY THING .
Description: Draw my Thing is an addictive multiplayer game where one person draws something while the other players guess what word they're trying to say, like a massive online version of pictionary.

Try it and have fun! tadaaa

I am HIM (?)





I am myself. I am easy to be influenced but don't take it as my weakness. I love to do everything that I loved.I have tried to fight satans yet they still ask me to do something wrong.Oh Allah please! Save me from drowning in this world. Don't let me go astray.Guide me! I  really need you.You know everything!.

Isnin, 22 November 2010

Kuatkan Iman!

Ayah da sampai Belanda kodd skunk. Umi lak jumpa supervisor kat KL,pergi ngan Sakinah. Aku sesorang dok kat umah. Pagi tadi aku bukak la satu laman ni, aku tekan je dr status Umaira, xtaw pape an, tetibe, kuar jembalang mana ntah, mengilai menyakitkan hati btol.dah la xboleh nak pangkah tab 2, Dia ada notis ckp ape nth. then,disebabkan terlalu sakit hati *sebenarnya terkezutt  so aq pun lipat(?) laptop ni. Malangnya, menatang 2 still menjerit terpekik terlolong punya hebadnya masih kedengaran walaupon aku xpakai headphone ni. Huh, sepurnama aku menunggu dia diam *sesaat bersamaan sebulan sbb terkejut sgt. Aku pun bukak lah balik laptop dengan harapan beliau sudah senyap. Namun, malang tidak berbau, kebenaran x berpihak kepada aku, beliau sambung menjerit. Muka macam ape jeh. Aku da mcm parkinson je an. cuak sgt. aq pon tekan jelah OK. OK. ntah pape. lepas je kejadian 2, aq melaksanakan tanggungjawab aku utk mengenakan org len plak. haha. mcm x fair la aq j kne, msty org len pon nak. Cian Amira dy pon sorg2 kat umah. Tertengok plak mende cm 2. huhu. Maafkan aku Amira. haha. Aku tahu kw tak setabah aku.


p/s kepada sesapa yang terkena, maafkan aku taw.

Rabu, 17 November 2010

Dia membina semula keyakinan saya yang semakin pudar.


HIASAN SEMATA-MATA



Salam!
hee. tadi aku sedih skarang aku gembira balik.haha
Tadi aku chat ngan sorang kawan ni,girl.
seriously, aku x knal dia. Tapi sejak  kali pertama aku chat ngan dia kat fb, aku tahu dia ni baik. Dia skarang stay kat Australia. *xingt la sbb ape. ikot parents la kodd. Aku nak tgok pix dy tp xjmpe la~huhu.
Okay, berbalik kpd cte, nak tahu x apa yang aku chat ngan dia masa first time? aku tanya dia, pasal PMR , sebab time 2 dekat nak PMR. aq da stress an xtw nak baca apa utk agama. orang kata baca semua. Tapi alahai banyak betul tajuk. Aku x kisah sebab subjek agama ni dah tentu berpandukan diri kita . Agama ada dalam diri kita sendiri cuma kita yang jahil n x amik tahu. Tapi law bab Sirah ue, biasalah aku bukan ingt sgt. -.- hehe
Then, girl tu bagilah aku skop tajuk yang maybe keluar.Dia tahu dr kwn2 dia rasanya.banyak gila. .Aku rasa mcm semua je, haha. Tajuk2 nye pon sme macam yang sorang auntie ni tulis kat note fb dy. Asiah, nama aunty 2. Btw, thx aunty.

Kalau nak tahu, hari 2 jugak la aq tahu TRUE COLOUR sorg membe aq ni.sebelum 2 aq tanya dia.dh la mls nk cte lebih psl ni.



So, last2 aku xbaca pon ikot tajuk 2, aku risau aku terlalu ikut sgt then masuk mende len.huhu. Aku terus tutup facebook, sebab esoknya PMR. Then aku baca jelah apa yang aku mampu. kata pon exam an nk tgok kemampuan kita.

Hey ni da cte len ni. Aku nak cte psl GIRL 2 laaa!!* 2la sepatutnye wat rangka utk pndahuluan, isi n penutup.

Tadi, aku sedih , pas 2 dia bagi aku semangat. Salah satu ayat dia , "percaye la ngn dri sndr ye..."
 Betul2 menusuk kalbu lah ayt 2. haha

Penutup: Walaupun kte baru knal awk , kita tahu awk baik sgt. kite syg awk sgt,kite harap satu hari nty, kite ley berjumpa.Semoga hidup awak diberkati , aminnn


My New Friend, Asma Husna.

Sabtu, 13 November 2010

-Busy-

Byk bnde nk cte tp byk juga benda nk buat.

Sabtu, 6 November 2010

Perhh ann

Salam
aq nk cte ni,semalam  aq nan family aq g la Jasin , Melaka cari MRSM TGB 2, sbb nnti an nk amek UKKM tp xtw jalan, ayah aku pon xde coz dia pergi Belanda. So, terpaksa la kami nty menginap di hotel berdekatan kat Jasin tu sehari sebelum ujian 2. Ala, aku pun xtw la, aq harap aq dapat jwb nan baik.. law de rezeki , dapat.. law x, it's okay, mungkin ade hikmahnya, Allah kan tahu segalanya..
Ha, sepanjang perjalanan ble nak dekat2 MRSM tu, banyak gle tempat yang x diingini, Kubur cina la kubur Islam la. Tapi sebenarnya, ada hikmahnya, supaya kita ingat, kita ni hidup sekejap je, akan kembali kepada Allah juga an.*actually, aq nak letak gamba kubur sebagai hiasan tapi ble search 2, erk. huhu. da la aq dok sorg2 nih.
Then, apabila perjalann diteruskan, landmark seterusnya, banyak ladang la ..



hiasan semata2 setelinga2 semulut2
Then, jalan punya lah jalan, barulah jmpe. time 2 masuk Zuhur lak ayh aq nk kne solat Jumaat. sambil tggu dlm kete ue, dengar2 la lagu Maher Zain. =)

k daa~

Rabu, 3 November 2010

Pimpin tangan saya!

Okay. Tajuk entry 2 macam xbpe nak kne dengan apa yang aku nk post. Aku suka sangat lagu ni!
 Memandangkan akunye lagu kat blog auto, so.. lecehlah sket nak dgo dua lagu sekaligus an. Lebih baik pergi je kat vid ni btol2.

http://www.youtube.com/watch?v=tVgq2zjGGOk


Hold My Hand- Maher Zain


I hear the flower's kinda crying loud
The breeze's sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don't see that we keep hurting each other no
All we do is just fight

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don't we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let's pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Children seem like they've lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we're still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it's a daily basic affair

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don't we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let's pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

No matter how far I might be
I'm always gonne be your neighbor
There's only one small planet where to be
So I'm always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can't deny
That we're always gonna be neighbors
You're neighbor, my neighbor
We're neighbors

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let's pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...