Ahad, 30 Januari 2011

Hujan

aku nk cerite simple2 je eh. Jumaat malam aku n femili pergi Johor, ayah ade kerja.Aku nak cerita part balik je. Dari Johor, sampai ke Selangor, semua negeri HUJAN sepanjang perjalanan 2 lar. Then, kat Johor 2, memang banjir la, kat tepi lebuhraya ue, ada sungai2 melimpah dah. habis pokok kelapa sawit... Pas 2,dah balik singgah kat melaka, beli barang asrama. then, balik sampai rumah pukul 21:17 pm. huh.Aku x gi sekolah hari ni, penadd + lagipun ada kazen aku ikut balik sini sekali. haha. sesedap aku je an. Esok, nak buat medical check up. xray n apebenda ntah. sambil 2 kalau boleh nak selesaikan urusan kat sekolah, pulang buku, ambil sijil, bayar yuran. eh wait. kenapa kena bayar yuran ek? musykil. haha. xpela, nanti aku tanya cikgu.padahal nak pindah an. lainlah kalau kat sekolah baru nih x perlu bayar dah. Tapi dah terbayar dah RM 333. cantek punya nombor. k la, mau kemas2 barang .

Khamis, 27 Januari 2011

TATA SMKJ3 versi IV

Assalamualaikum
Tadi aku stay dengan Aini. Kami  makan roti kosong same2 minum ice blended brdua-duaan kat kantin perempuan. haha. Then,time nak pergi solat zuhur,kami lalu jap kat 3 Amanah ,kelas tahun lepas. Lalu nye sekejap tapi tercegat lama la kat situ. story2., imbas apa yang berlaku sepanjang 2010 . Best! time tu macam nak ujan pulak. lagi la sayu~ huhu. lebih kurang 20 minit lah.btw, kelas tu maken cantik budak2 ni hias. jeles aku,hehe. Then terus pergi surau. lepas tu, duduk balik kat pondok. ada 2 org junior laki. haha. tingkatan 1 kodd.makan., then x buang sampah.letak atas meja. aku un cakap dengan nada yang berbisik.. "dik, buang sampah tu". boleh pulak an dia dengar.then aku dengar, dia cakap kat kawan dia"ada orang marahlah" dia terus turn back amik sampah ,buang. bagus dak nih.  haha. Aku ingatkan aku still pengawas. alah bukan pengawas pun apa salahnya tegur, kan?
Pas tu berbual jap ngan Aini.. macam2 dia cerita. kami makan2 minum2., *makan n minum je kejenye. sambil belek2 buku. haha. pas 2, mak aku dah sampai, balik lah, anta Aini jap kat depan(pondok menunggu?) .pas2, ada orang call mak aku. kami keluar jap, teman Aini kol mak dia. tetibe, ada kereta lalu, Ustaz Mahir rupanya.hehe. bagi sesiapa yang xtaw, beliau jiran aku, selang 3 , 4 rumah. haha.Okay, tu je catatan buat hari ini. hah! lagi satu. tadi cikgu add math kata. semua salah! (latihan lepas, satu kelas dia kata salah?) Beliau pun tulis jalan kerja yang real kat depan. aku salin 1 je. *rajin betul. then aku buli Aini . salinkan lagi 1. haha. padahal kat depan tu penuh dah dengan nombor2 yang memberi kesan mendalam kepada aku. guess what? aku rasa nak muntah pas 2. tengok nombor banyak sangat. +__= ??&*%%$



K daaa, salam

Lepaskan AKU pergi *reply blog NURAINI SHAHRONI



salam~ hey memang trend sekarang ek reply blog ke blog. emm.Seriously, aku ni xreti nak buat ayat sedap2 ala2 gramatis gitu. huhu

Aku ada seorang BF dan juga GF aku yang paling aku senangi..hah tengok 2 merepek. xretilah nak mulakan ayat. huhu. Ok lah. korang baca ayat ni dan hayati *bf-besfren,gf-gudfren.

AINI, I love u forever

"andai iffa nak Allah bercakap dengan Iffa bacalah Al-quran..kalau iffa nak bercakap dengan Allah dirikan solat.."



petikan dari blog kekasih aku yang selalu menemani aku tak kiralah time rehat ke stay ke. Kalau nak tahu dia ni baik orangnya, cantik! seyes, xde kompromi punyalah. Muka diapun putih. macam klorox.haha xde lah. macam merpati,, ala, burung merpati putih tuuu. hik2.Dia ni seorang yang boleh dikatakan alim. xbanyak cakap tapi kalau start orang tanya dia something, memang banyak idea lah. memang sesuai masuk debat, syarahan agama. semoga nanti kau dapat la bertanding peringkat antarabangsa ke. InsyaAllah boley menang. SAYA SUKA AWAK. antara sebabnya~


1. Hati yang bersih- Aini selalu fikir positif, dan selalu fikir yang baik2 je pasal orang. that's why I like you.


2. Pengasih- Aini ni mudah kasihan dekat orang . Pas tu dunia dia penuh dengan kasih sayang. maksudnya, dia ni memang penyayang jugak.


3, Bertanggungjawab-Aku anggap dia dh macm kakak aku dah. Bila ada apa2 hal mesti dia pegang amanah tu dengan baik. senang kata Aini ni.. *macam2 ada.


4.Dia perkenalkan aku dengan SOLUSI. <3 hik3


5.Dia x kedekut ilmu. contohnya, bila aku xpaham apa2 ..tu dia, panjang lebar dia terangkan. sudah terang lagi jelas menjelaskan. hoho


6.Hardworking- ni da knape rojak2 lak. dia memang determined orangnya. persistent. mcm Mr.Utterson (dr.jekyll n mr hyde). Bila study tu memang rajin la. Aish susa nak ulaskan cmne.


7. Tabah- Dia ni bercita2 tinggi. tapi kalau x dpt tu, dia x mudah putus asa. tabah macam ibunya, hehe


8. Dia sayang semua cikgu~terutama mama dia yang kat sekolah ni( Teacher Halimatos Saadiah) Punyalah rapat.


9. Dia tahu banyak pasal aku. haha. kadang2 aku yang lupa. then, aku pun pelik lalu bertanya,"eh macam mana kau tahu? bila masa lak aku cerita?"


10. Dia taat kepada suruhan Allah. Banyak mengajar aku erti kehidupan~banyak mengingatkan aku kepada Allah.


11.DIA HEBADD!


12. Dia penyokong aku tatkala aku susa dan senang


13. tadi kat blog dia cakap aku layan dia macam KING. oh no. silap besar. aku rasa dia yang layan aku cam king. tolong aku macam2. aku ni yang kadang2 buli dia. *kadang2 je eh. haha


14. Ambil berat pasal aku.


15.menerima pandangan org,kalau aku cakap ue, dia terima je.. X banyak bantah kecuali kalau kita yang salah, dia bantah untuk perbetulkan apa yang salah. betapa mulianya dia. hihi.


16. Suka nasihatkan aku yang mudah lalai nih


17. bijak n profesional kendalikan pape masalah.


18. Memang layak jadi pakar motivasi an. dirinya penuh motivasi.


19.Dia x suka mengaibkan + memalukan orang lain. Senang cite dia ni pandai coverkan (?) orang.


20. senang je nak runtuhkan ego dia meskipun dia ni langsung x ego. haha. senang nak pujuk dia *InsyaAllah..






Aini, aku pasti akan merinduimu....Semoga kau berjaya dengan cemerlang straight A+ SPM dan berjaya di akhirat. Maaf atas kesalahan aku selama ni..

Rabu, 26 Januari 2011

TATA SMKJ3 versi III



xbes betul tajuk tuh. haha
heyhey. Salam~ hari ini bukan macam semalam, hari ni best punya. Aku kena denda. haha.Kena terjun bangunan.
Ah xdenye la~ kalau ya siapa pulak yang tulis post nih? roh shifa?
okayokay macam nih ceritanya. Aku tengah syok-syok cakap pasal apa ntah kat Aini dengan menggunakan bahasa ibunda yang baku lagi gramatis tetiba, tu diaaa. Teacher tercegat depan kami . sudahh. Kami kena tangkap kering. Tapi yang umph n syoknya, Aku yang kena denda? yalah sebab aku yang cakap, ape laa. Then, kena bayar seringgit kat Ah long 4 cekal aka ceti halal. Kena denda tuuu sebab waktu tu subjek bahasa inggeris, kne speaking english je. xboleh BM. haha. Orang bajet jarang kena denda* berlagak baik konon. haha
Okay, tu baru satu. haaa. hari ni hari bersejarah bagi aku yang akan meninggalkan sekolah tu sebab time pegi hantar buku kawalan kelas*thx Aini cz tolong aku* kat Bilik disiplin , terserempak dengan Tuan Haji Rosli. Tetiba beliau tanya, kenapa dengan tangan tu. haha. well macam biasa lah, skrip yang sama aku jawab bila korang tanya. haha. Perh first time aku cakp ngan beliau.nak dekat pindah ni dapat jugak merasa cakap dengan orang terhormat. hah skema punya ayat tapi banyak salah an. haha. lantaklah.(aku tahu mesti korang kata aku jakun?) kan? haha. terima kasih memang itu yang aku harapkan.
TU DIAAA. weh tuu Aku yang tulis penad2 then laki tu kata dia nak interframe jap. *toksah caya


 Apa lagi ek? erm.. first time tulis kat papan putih bg tahun 2011 @ kelas bagi subjct Math, jatuh tangga kat rumah. ermm tu je kodd yang berlaku hari ni. So far, xde pape dah kodd.haha.today will be a history.so selamat tinggal TODAY. 26/1/11. btw, 1 feb nanti ada appointment dengan doktor sarung tangan. weee~ daa. salam

Selasa, 25 Januari 2011

Rindu

Weh Iffin. dulu, kita kawan rapat hampir setahun.Pergi makan sama2, prep sama2. sampai semua nak panggil kita belangkas. tapi sekarang lama x contact kan? erm.. aku wat post ni bukan apa, tadi aku tertengok gambar kw, kat fb Fatin Nabilah, ad gambar yanie lagi. dak dorm dulu. rindu semua. Tapi, aku rindu lagi kat kau.T^T
Sorry la Iffin Azuazi, kalau aku ada buat salah , maafkan aku, halalkan semua benda..Aku rindu kau sangat!

P/s. aku berani wat pengakuan sebab aku tahu kau mesti x perasan punya aku ada tulis nih. haha. ok la, semoga berjaya kat SMK Bandar Tenggara 2, prep baik2. haha. sian kw. aku ley tgok TV. tapi x lama lagi aku pun terpaksa cam tu balik. huhu

TATA SMKJ3 versi II

salam~ erm.. ari ni, macam xde pe sangat berlaku pun. eh jap. ada orang telefon..*sempat lagi.
6 minit kemudian....
Hani rupanya telefon, dak yang nak pindah SBP Seri Puteri tuu. (betul ke eja ni?)
tanya pasal Add math. so sorry lah Hani, kite memang x buat lagi practice 10 n exercise 2.2. x sentuh pun lagi, sebab x faham. +__+

cakap pasal add math, asal solution dia berbelit sangat ha? Sivik lagi senang. then, Hani tadi ada cakap. kena pulang buku spbt awal coz nak amik sijil sekolah(?) lebih kurang cm tu lah. Ala, aku nak belajar la! nak belajar! takde buku camne nak blaja? share ngan orang ? x best la cam tu. AKU NAK BELAJAR! *haha semangat sungguh.

Ok la aku nak cek fb jap. daa

Isnin, 24 Januari 2011

Bodek? c|= + Cerita daku 24 /1/11

Hoi *ikut intro cam anis.
assalamualaikum. eh hari ni bufday Afiqah kwn aku darjah 6 dulu. weh. Anis, tadi aku TERbaca post kw.ishh,asyik puji aku jek? haha. aku nk balas balik la nih (ada ke balas blog by blog?) Anis, aku pun rindu kw gak. sudah semestinya.
HA, Ni lah Anis. budak yang popular ue +CUN



Senyuman yang menawan.. erm..Cian kw, ramai kwn pindah yek. haha. tape, kw ada aku.hihi. InsyaAllah nanti calling2 tapi kalau public fon waras2 jela.=.="
Aku nak try jadi pelajar berdisiplin + skema semula.*pdhl terlebih skema.erm.. sapa nak join aku?turun tangan.
Eh eh. tadi aku cakap kat Aini, hari2 terakhir ni, aku nak buat catatan lebih kurg cm diari.. kat blog. haha. oke oke.erm.

Tadi time perhimpunan, masa nyanyi negaraku, boleh pulak aku cm sedih an. *feeling kodd?cuba hayati betul2. negaraku, tanah tumpahnya darahku~ korg x sedih ke? lirik dy menusuk kalbu. feel abis. huhu. Lepas 2, time ikrar sekolah lak. perh. lagi la. T^T. huaa. rasa nak nangis pun ade. haha. aku dok terfikir, countdown2 ,lagi berapa hari aku nak tinggalkan sekolah tu. Aku masuk pun bulan 7 tingkatan 2. Rasa macam sekejap sangat. BARU HARI NI AKU TAHU AKU SEBENARNYA SAYANG SANGAT KAT SMK Jalan 3! fuhh. mesti rindu kat dewan kan? sebab persepsi pertama aku masuk dewan tu, nak beratur kat mana ?   bukanlah, aku rasa cam, besar gak dewan nih. haha. itu jewk. Tadi aku stay sampai ptg, aizzah dengan hamiza un ada. Tapi dapat berbual sekejap je sebab mak aku dah sampai dalam beberapa minit lepas 2..
Aku ckp
                                                "eh Hamiza, lama x nmpk." *padahal kelas sebelah je an.
"aah kan, lama x nmpk"
"xdtg sekolah ke?"
"eh mana ada, kita datang la" 
haha, lebih kurg cm ue la.mcm skrip dalam buku sivik masa kecik2 dulu jek .tajuk dia *JANGAN PONTENG SEKOLAH*. ala, yang cikgu suruh sorang bangun, tolong baca tuu. x ingat ke? ahakz mmg xde pun. -.-


Emm. 2 jela kowt. penat la online. hah, berita baik, laman mara yg nk cek status da ok da
http://www3.mara.gov.my/keputusan_mrsmf4/


Ok 2 jela pemberitahuan. daaa. salam.

Ahad, 23 Januari 2011

Satu petanda?

Ya Allah.. adakah Kau ingin mengujiku? 
Tolonglah aku ya Allah.
Bimbinglah aku ke jalan yang benar.

aduan aku berkesan!

salam,
hiks. td aku pegi laman web mara
tertera  bende nih

Maklumat Penting :

Semakan keputusan kemasukan ke MRSM Tingkatan 1 dan Tingkatan 4 tidak dapat diakses buat masa ini atas sebab-sebab tertentu. Sila semak semula mulai petang Hari Isnin 24hb Januari 2011. Kami mohon maaf di atas kesulitan ini.

Tarikh Paparan : 23 Januari 2010


 Fuyyo. maknanya aduan  rakyat aku berkesan ek? *perasan


Luahan hati

Ha sekali kau. haha. rileks2. fuhh2. bukan apa. entahla? Eh aku pelik la. hari 2 cek kat internet, tahniah bla2. tapi asal xdpt pun surat ape2?mc x ley dpercayai je. haha. Nak cek balik semula kat laman web 2 madah hanging jek. eh tapi kan. akhir2 nih aku asyik mengelamun jek. dush. asyik terkenang2 zaman kat asrama dlu. masa form 1. nangis je keje.Tapi senyap2 la. ahakz !malunye.tapi aku takut Sejarah Berulang lagi. Oh x mungkin. tapi mungkin jugak kan sbb kita semua ada perasaan. Mesti aku rindu kat adik2 aku nanti. sob2. T^T . Dlu xpela, aku boleh balik rumah setiap minggu *atas alasan pergi taekwondo. tapi betul lah. Ni nanti? Anis kata mungkin boleh lebih dr sebulan atau kurang dok kat sana then boleh balik. alah. ape nak risau sgt. small of the pieces. Menyampah puleks dah. Ape nih. melalut. Rindu kau Anis. Aini pun. haha.


p/s : jangan layan budak nihh.

Sabtu, 22 Januari 2011

Aduan Rakyat

dari semalam, sampai hari ni. Aku nk cek kan Aini punya result mrsm, tapi~




The connection has timed out

The server at cms.mrsm.edu.my is taking too long to respond.

    *   The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
          moments.

    *   If you are unable to load any pages, check your computer's network
          connection.

    *   If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
          that Firefox is permitted to access the Web.


sakit hati x? TAK? mmg hang xd prasaan. Aku siap cek pukul 5 pagi bagi mengelakkan kesesakan tapi sama jek, maknanya mmg problem. Tapi xpe selagi hayat dikandung badan, eden harus bersabar.

Jumaat, 21 Januari 2011

Aku masih ingt lagi, ketika tu, ayh outstation. so umi lah yang terpaksa hantar aku ke Melaka, utk mduduki ujian. Kiranya umi teman skali lah, + kynah,hakim,widad.


Hari ni, Jumaat. kat sekolah tadi, alhamdulillah bjalan sperti biasa.. Kerja2 pun dapat dilaksanakan dengan baik tanpa halangan. huhu. Aku balik naik bas.sampai kat surau, then jalan kaki sampai ke rumah. hm. letih. Da sampai rumah, aku lek2 dulu, baru pukul 1 bpe ntah.Umi pun busy sgt sbb dia ada presentation esok. semoga berjaya :). Tiktok masa berjalan lambat. haha. tetiba je. aku baru teringat. hari ni keputusn mrsm keluar. Tapi aku mcm xd prasaan jek. sbb aku mcm dah agak xdapat punya coz time ukkm(ujian nk msuk mrsm beh kurg r) 2 memang bad lah. xnk ingt lagi.

Aku terus naik ke atas. Umi tengah buat kerja. aku dok tercegat kat sebelah umi. sebenarnya nk pinjam lappy jap , nak semak kputusan. Umi pun tanya

"hah, kenapa"
anakanda menjawab, "umi, akak nak cek jap result mrsm ue. "

Umi kata cek lah, then aku cek, aku masukkn no. IC aku. 951*********

to be continued...tanya aku lw nk tw. huhu


p/s: sori cerita mcm hampeh. haha

Ahad, 16 Januari 2011

speechless

speces speces. urghh. mcm ne ley public sgt? huh.tenkiu classmate aku coz gtw. sorry td aku wat cm xd prasaan jek. haha.

Rabu, 12 Januari 2011

Xde masalah !

WAAAAAAA . banyaknye hw yang tergendala. huhuhuhuhu. T__________T sadsad~Okay. Xde masalah. Huaaaaaaa

Hari ini. (Busy lagi?)

Penad3.Kat sekolah tadi busy sangat an salin senarai nama (excited sampai xnak renggang dengan list tu selagi x siap) huhu. Cuma yang x bestnya karangan yang cikgu bagi masa BM tadi rupanya cikgu nak hari tu jugak. So,x siap , cikgu suruh hantar gak.Tapi oleh sebab aku ni berkaliber berkarisma (sorry liquid tarak) aku nak jugak siapkan time rehat tu jugak. Aku un buat la sampai habis kat luar bilik guru tu dengan harapan idea datang melimpah-ruah tanpa dipaksa(?) Aku taram je la an , then hantar. Ayat terbaik dari ladang lah,kalah dengan budak tingkatan empat darjah empat punya esei.By the way, thanks Fiqah n Aini yang sudi dan setia menunggu aku. huhu. Lepas je balik sekolah terus pergi hospital. Sampai sana terawal 30 minit. macam la awal sangat. Then, yang bestnya, hari ni dapat 3 pressure garment sekali gus.Terima kasih doktor .I lap U. haha.Pukul 4.15 sampai rumah sebab sebelum tu singgah MPKJ ambil IC adik aku. Hah. lawak kodd muka dia nampak macam wanita yang matang. wakakakakaka.sori sakinah.

Selasa, 11 Januari 2011

lupa tajuk

fuhh~ Busy ! Busy ! Banyak kerja nak kena bereskan. Tu X campur lagi appointment tu appointment nih. (mcm org keja dah pulak). Huh~ tapi xpe. XDE MASALAH!(erm, trademark baru aku sebenarnya). haha. Okay. Aku tengah scan macam2 sekarang nih dan kalau aku terus mengeblog, tergendala la keja aku. Daaa (malas g***)



p/s: Esok dapat pressure garment baru.
Anis, hepi Bufday 11.01.11 . hehe. cantik tarikh. dah tua dah anis.

Khamis, 6 Januari 2011

Bla Bla Bla

Assalamualaikum
Dear diary (?)

Aku baru lepas balik dari hospital. Tadi doktor lain, okay la jugak. Tua sikit dari akak sebelum nih. Tapi yang bestnye aku dapat 2 pressure garment. Dah la minggu depan ada appointment agih, dapat lagi glove tu. Alangkah bahagianya~. haha. Dapat buat koleksi sparepart. spare tyre. spare glove banyak2. Apa ni ayat BM lain macam jek.Hah! lagi 1 hari ni hari pertama masuk kelas. syok~ semua cikgu beshhh. ^____^ . kalau Aini dapat kelas ni jugak lagi besh kan. Kite dok sebelah2. kongsi pembaris (walaupun ada) kongsi kerusi ( erm. padahal belambak lagi kerusi yang ada), bestnye aini~~ huhu. Btw,kelas aku kat tingkat 4 (jangn jeles kalau sebulan nty aku lagi kurus dari korang).

P/s : asal simple sentences je byk. mana pegi complex sentences ni. hah~ biala.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...