Sabtu, 19 Februari 2011

Just the way you are..

Hey! as Salam. lama x update blog kan. Actually, ni pun dapat balik sebab ada ptandingan ragbi, budak ragbi nak guna asrama.Herm. secara ringkas la an.. TGB memang best sebab:

1. Sekolah ue islamik. Best2. Girl memang kena pakai baju muslimah, tshirt biasa NO WAY. Baju orientasi un tshirt muslimah taw. dyowg reka memang cam ue.

pagi2 an dia dengarkan bacaan ayat suci AlQuran, then azan, pergi surau , solat berjemaah.Pas solat baca Al mathurat.,pagi ue kadang2 dia bukak la lagu2 nasyid kat asrama. Maher zain ada. Boley jalan r.. Maghrib pulak lepas solat, kena solat hajat .Walaupun sunat, tapi kat sini ibarat diwajibkan. Bagus2. Then, mengaji,solat isya',prep.Pukul 11.30 ada taklim.baca surah Al mulk, 3 qul, ayat kursi. semua kena berkumpul kat tingkat bawah blok 2.pas 2 tidur, tapi still ada announcement kakak abang ni buat.*bising betul

2.hari 2 UNIC datang. best2 . tapi x amik gamba. T__T

3. sepanjang orientasi n mgu aktiviti aku guna ncet. haha. cikgu kata locker ncet tak siap lagi.Boley jalan r...

4. Kakak abang memang matang kreatif best gempak lawak. haha,susah nak huraikan.Diorang banyak buat gimik(?)

5.minggu aktiviti best !! sebab pakai tshirt takyah pakai baju sekolah*leceh nak iron. Pas 2 TGB got talent ue.. err. haha. boleh ah.ceramah ABJZ(Anda bijak jauhi zina) pun best!

p/s. Hari 2 aku balik naik bas. waaaaaaa. x best.ok la naksiap2 jap ag nk balik asrama da. hah! btw, doakan aku berjaya eh dlm olimpiad math nty.saringan 4 mac nanti.

Sabtu, 5 Februari 2011

No more tears~

salam. Mood: Ok je. haha. tadi aku telefon kak syahirah,sepupu aku.Nak tanya pasal asrama yang bakal aku duduk ni la. Dia pun duduk situ. Kiranya aku mengikut jejak langkah dia larr. hasil interviewnya~

Hey ini saya(HIS):Kak ya, nak tanya, dalam bilik tu, katil double-decker ke macam mana *ni pun nak tanya*

Ya: Ya ya ya (Ok ini bukan) dia cakap : Erm, xdelah, katil single..

HIS :Oh bagus. 4 orang satu bilik kan? locker besar mana *tak tahu nak bawa banyak mana muatan.

Ya: Boleh la, besar gak, ada dua tingkat, bawah letak makanan..

HIS: okay, abis 2 selimut semua bawa sendiri la kan.. bear ke....*testing testing*

Ya: Ala, bear. boleh je, Ada yang bawa sebesar manusia.. eh sheeda bawa la, kite pun bawa. besar (oh besar punya! ), erm selimut , cadar bawak je sendiri tapi nanti ada dia bagi (tapi dah bayar la kan?..)

HIS: Haha, malu la nak bawa bear malas lah. mcm ape je..(Control macho..)

Ya : erm,haaa.. tudung ada x yang xde bunga??(corak2 segala~)

HIS: ada, ada tiga, ada baru beli tadi .. *eceh eceh konon well -prepare r tuh*

Ya: ha, bagus la kalau macam tu.. lagi, kasut x kisah boleh pakai wedges.....

HIS:(menyampuk) HAH?? bia betul..


Ya: janji ada tali la kat belakang.

HIS: wow wow. Boleh pakai? *orang jakun* Boleh la bawak satu. *terdiam seketika*
alaaa. tapi dah terputus la talinya. hahahahahahha*terbantut niat* tapi xpe la, ada yang baru beli tu, *tapi bukan wedges la*

Ya: dekat sini x kisah kalau gaya2 tapi dari segi islam ketat la, kalau bergaya ni x ketat sangat..


Ok lah, tu jela. takkan nak tulis semua kodd..huhu. Kiranya lepas je telefon dia, AKU BERSEMANGAT! bersemangat! Lagi dia kata handfon bawa la, nanti daftar kat warden, warden simpan kan.. dalam locker yang dikhaskan. *yekodd* . bila jumaat malam ke sabtu malam ntah dia kata. baru boleh ambil, ahad pulangkan.. WOWOW. bestnyaa!! Aku nak cerita lagi nih, semalam aku jumpa anis, kat tengah2 antara midvalley dgn the gardens.kat air pancut tu.  haha
NI dalam the gardens



kitorg tuka2 hadiah an. kat guardians. dia belikan aku dark coklat + coklat cium(?) hahahaha..Ok 2 je la. daaa.

SEDIH

esok last ..huhu. lusa weh, aku rasa macam . urghh.. malasnya! takde mood nak update segala benda. Jasin ue macam melambai2 kat aku sekarang nih. *sungguh kejam. Buang~ Buang segala kenikmatan duniawi, untuk berjuang, berperang dan memantapkan diri . InsyaAllah.

Selasa, 1 Februari 2011

Tomorrow

esok last sekolah kat SMKJ3. haha. sungguh aku malas nak datang. haha. tapi tengoklah dulu. InsyaAllah bawak kamera snap2 gamba. 2 pun kalau x kena rampas. huhu. Ok la nak men carrom. daa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...