Jumaat, 18 Mac 2011

cerita yang dikarang tengah2 malam.

Assalamualaikum.Hey.Esok, aku da pulang asrama dah. *huhu* .sedih T^T .Homework x siap.Folio Sej n keusahawanan x setel.huhu..Isnin ni,dah mula macam biasa, bangun awal pagi,siap2,kejutkan orang.ketuk2 pintu.Then,pergi solat subuh.program surau.6:40 balik bilik,buatlah apa2 yang patut.Siap2 nak gi sekolah,sarapan.Aku selalu skip sarapan kat Dewan Selera. tapi aku dah makan roti dalam bilik.Tapi kadang2 JE.Then, 7:10 ada roll call.Perhimpunan r. asmaul husna ,baca doa. Nak baca doa tu kena pusing *jap amik protractor jap.ha. 115 drjh mengikut arah jam kot. haha. Nak hadap kiblat en.Bukan aku sorg je buat,semua okay. hey dah la. sambung cerita. Pas 2,nyanyi negaraku n lagu warisan, berbunyi begini:

*ANAK KECIL MAIN API,
TERBAKAR HATINYA YANG SEPI,
AIR MATA DARAH BERCAMPUR KERINGAT 
BLABLABLA 
Hah dah la.then,ada la announcement dan apa2 lagilah. Pas 2 pergi sekolah. Kelas sampai pukul 2:10. then makan tengahari. Nyum2. ni pun aku selalu skip. ye r nak gi solat lagi, planning2 lagi.haha. Umi aku marah. Beliau suruh makan jugak. Ntah.aku kalau x lapar malas nak makan kat DS.Grab je kat locker 2 apa yang ada. *jangan ikut*.Then pukul 3 prep petang. Yeah aku pernah terlambat and kena denda bersama rakan seangkatan yang lain. (kitorg dengar ada announcement kata pukul 3:30).seronok sungguh kena denda.haha. prep habis 4:30. pergi surau, solat asar@ balik bilik..yeah,kat sini xd minum petang.Tapi ada minum pagi.OK lah 2.xnk bagi aku gemuk.Pas 2 ada riadah.Aku jarang pergi.haha. lepak dengan kengkawan kat bilik. Tengok r kadang2 buat keje berfaedah.kadang2 x.huhu. Pas 2 makan malam. Ni memang sah2 aku skip. Aku makan roti.HAHAHAHA.hish apa ni.x elok gelak kuat2.Then, pergi surau,solat maghrib-isya'. sepanjang 2 ada la solat sunat berjemaah ,mengaji berjemaah juga. Then kadang2 ada tazkirah sementara nak tunggu solat isya'. Pas 2,pukul 9,prep.Kadang2 aku prep kat Perpustakaan.Ada komputer+internet boleh blogging.haha.Tapi ada la turn perempuan and laki.Hah, kat sini aku nak cerita sikit r pasal Pusat Sumber Ilmu maktab aku.*aku pgil perpustakaan je* Banyak sungguh buku rujukan dia. Aku rasa macam syurga buku.sayang sangat kat buku2 tu.ada buku yang berusia(?) 15, ada yang tua sikit.best2. Ok la sambung balik.Prep malam habis pukul 11 malam. Then supper.Ui! sedap supper dia.umph.memang ni aku jarang tinggal.haha.dari tadi asyik skip, ni je yang jarang skip ah.Antara menu supper, Laksa, kentang goreng+ 4 hotdog,  Nugget bersalut tempura +hotdog.Aku suka pencicah dia.haha.Ada roti canai.dua pulak 2.Kuah pun sdp.Aiseh malam2 baru nak buat sedap2.Nasib baik aku selalu tidur lambat.sempat gak la hadam. Then, balik bilik, pukul 11:30 nanti ada suara2 merdu *BLOK E,LIGHT OFF, TAKLIM* pergilah taklim, baca ayat2 suci Alquran,halau hantu jembalang semua lah.*dgn izin allah. Then,tidur. Aku x lagi. Aku menunggu makanan2 tadi lalu lalang kat small intenstine,large semua lah.haha. Baru aku tidur. yeah. selalu pukul 1-2 la paling lambat.oit kalau lambat jawabnya mata aku x buka la dalam kelas.Ok sekian sahaja. dah pukul 12:40 am.esok adik aku ada kursus umrah.yeah boleh shopping tggalkan dia.lalala~ K la daa.assalamualaikum

Rabu, 16 Mac 2011

I got FIVE (pressure garment)

ASSALAMUALAIKUM! hey.Aku baru balik dari hospital. tp pas 2 jalan2 kat Jalan Reko. 2 jadi lama. By the way, tadi doktor bagi 5 glove baru *jakun sungguh*. mula2 nak bagi 2 je an. tapi tetiba Kak Wan(nurse) keluarkan 3 lagi glove dari envelope yang bertulis nama"sh.rosheeda" .haha .So ,doktor bagi semua. Alhamdulillah. Ok 2 jela kodd. tata. assalamualaikum

Selasa, 15 Mac 2011

A split second delay means failure

Assalamualaikum. Yeah. Petang ni jam 2:30 pm ada appointment dgn doktor. as usual. x sabar nak dpt glove baru. hehe. Folio Renyah aku x siap lagi. 3 hari aku buat boleh pulak x siap an. hem. memanglah, semalam pergi dating dgn Fadhilah n Aini. best wokk. tengs korg coz banyak tolong aku. sayang korang sgt2. hope dpt jumpa lagi kan. InsyaAllah. Pas 2 g shopping. mana kerja nak siap .Ish3. K la. daa. assalamualaikum.

Isnin, 14 Mac 2011

World is in pain: Hentikan kemungkaran!

Assalamualaikum..Astaghfirullah al azim. lepas satu , satu bencana yang datang. Why? Dunia nak kiamat dah ke. Kita tak tahu. Mungkin kita duduk kat akhir zaman? Wallahualam~


Pada 11 Mac 2011 (Jumaat), Negara Jepun dilanda gempa bumi setinggi 8.9 skala richter.  Gempa bumi ini berlaku akibat pelanggaran Plat Pasifik dengan Plat Amerika Utara(Ok, ini punca dia) di kawasan jurang lautan.  Gempa bumi ini merupakan gempa bumi yang kelima kuat di dunia sejak tahun 1900 dan dikatakan 8000 kali lebih kuat berbanding dengan gempa bumi yang terjadi di Christchurch, New Zealand baru-baru ini.Subhanallah.


Tapi bencana yang berlaku ni sepatutnya banyak menyedarkan kita, menjadi peringatan buat kita.Namun, malangnya, masih banyak kemungkaran yang berlaku dalam kalangan kita, UMAT ISLAM. Di sini,saya nak sentuh pasal pergaulan bebas/coupling. Saya juga remaja, anda juga remaja. Cinta tu kan fitrah. Kita sepatutnya nak cakap lelaki perempuan pun kena ada dinding. I mean, langsir ke. macam ustaz aku ckp.Bukan senang2 je.Ini lagilah kalau siap berjumpa-jumpa. astaghfirullah al azim. Allah tu maha melihat. Malaikat sentiasa mencatat apa yang kita buat. Ok, korang kalau nak dekat exam, mesti kulun an nak study semua. tapi sedar x korang, kita ada exam, setiap detik setiap saat, setiap masa?(Perh an,EXAM SETIAP HARI)Ye, sekarang adalah ujian. apa yang tangan kita kerjakan, apa yang mata kita melihat, semua akan jadi saksi nanti. Semua ada markahnya.(Kalau x paham buat2 paham pun xpela)huhu.Result yang kita dapat adalah antara Syurga(Straight A's PLUS) yea yea yea atau Neraka(GAGAL! GAGAL! aku nak amik exam balik.)Ibarat macam 2 lah nanti, kita nak balik ke dunia semula ,kumpul amalan baaaaanyak-banyak.Tapi time 2 dah terlambatlah bro,sis.. kita sepatutnya bertindak sekarang !By the way, korang tahu kan 19 Mac ni diramalkan Bulan akan menghampiri bumi. Tahu x apa maknanya? Tahu x?*asal macam blur je. Ok lah kita baca keratan or whatsoever yang kat bwh nih.



Pergerakan bulan yang digelar adi bulan, diramalkan berlaku pada 19 Mac ini apabila bulan berada paling rapat dengan Bumi sejak tahun 1992.
Ketika itu, jarak bulan dan Bumi sekitar 354,507 kilometer berbanding 384,403 kilometer pada hari-hari biasa. (That's mean 29896 km lebih dekat right?)

Pada kedudukan tersebut, daya graviti bulan adalah sangat kuat dan dikhuatiri boleh mencetuskan bencana alam seperti gempa bumi, tsunami dan letusan gunung berapi. Ahli astronomi Amerika Syarikat (AS) Richard Nolle percaya pergerakan bulan itu mencetuskan bencana di Bumi.





KENAPA AWAK DEKAT2 DENGAN SAYA?








Ok, 2 jela setakat ni, Aku un nak buat folio Renyah ni.Ampunkan segala kesilapan aku, aku un manusia biasa. Ambil pengajaran terhadap AMARAN ALLAH.wallahualam. Assalamualaikum

Sabtu, 12 Mac 2011

bring schoolwork to the home.(Homework)

ha toksah layan tajuk 2., aku un x paham.

404< kelas aku.
Ni hw aku.
-Folio Sej
-Folio BM
-Folio Keusahawanan
-Jurnal BI
-Sej top goal? Bab 1 semua, 'HAHA'
-BIO kertas hari 2 ku x siap agi. wakaka
-math, oh kertas tu,
-Kimia, graf naphthalene. Aku nak buat baru*terlampau rajen
-fizik, salin data +buat graf
-add math m/s 21-23 buat odd number jea wat kat test pad.
+++ buat jadual btugas, perhh malas ni
oh 2 je kodd. x de la banyak sangat. -.-


AKU BUDAK GO-GO.. errk??
sape boleh tolong aku buat homework..btw,rabu ni ada appointment ngan doktor t'sayang. Aku dgr anak dia dak mrsm Kuala Klawang. nanti nak tanya nama arh.Then,khamis ni nak 'dating' ngan geng XMO3 kat alamanda .


Ok arh nak balut buku, fail sume arh. tata. assalamualaikum

Selasa, 1 Mac 2011

hey!

as salam. aku kat PSI maktab . nak cek email je senanya. herm. banyak homework la. fb x ley bukak. so daaa. assalamualaikum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...