Jumaat, 14 Oktober 2011

Bahaya Contact Lens

A 21 year old guy had worn a pair of contact lenses during a barbecue party.(An event or meal at which food is cooked outdoors over an open grill or fire)
While barbecuing he stared at the fire charcoals continuously for 2-3 minutes.
After a few minutes, he started to scream for help and moved rapidly, jumping up and down.
No one in the party knew why he was doing this?

Then he admitted into the Hospital, the doctor said he'll be blind permanently because of the contact lenses that he had worn.
Contact lenses are made by plastics, and the heat from the charcoal melted
his contact lenses.

DO NOT WEAR CONTACT LENSES WHERE OVERHEATING AND FLAMES ARE CONCERNED.... OR
WHILE COOKING...!

Friends if u feel the information is important, Please pass this message to
All your near & dear ones.


Aku dah ckp dah bahaya...korang xnk dgr..
(bila masa aku ckp)
Assalamualaikum
HAHA.lama betul x update.tapi kali ni rasa nak sangat tulis benda nih (bajet penting sangat ler 2)
Hidup kat TGB ni tak lah susah. kalau susah pun kena gak harunginya.ye x?
Apa yang membuatkan susah ni, apabila kita pegang tanggungjawab dan melibatkan kita kena tegur orang,
yelah.aku rasa mulai hari ni kan, aku nak jadi skema.haha .boleh pulak an.ye r.bukan apa taw, aku sedih gak lah result aku jatuh walaupun x lah teruk mana.drpd A+ kepada B.HAHA.(banyak lah xteruk) .entahlah tapi serius,gua memang dah expect benda nih jadi.tapi come on lah.lepak sudah.exam kecik je pon.ciput .tp sumpah sedih la.BIO.sebelum exam je aku mcm dah agak dah apa jd.Jwb pon x fokus.dok fikir sana fikir sini.Soalan minta explain jawapan bagi 2 patah je.huh.Tapi takpe. I'm not failed 10 000 times but I just found 10 000 strategy that didn't work. Lepak habislah.tapi tapi tapi.perjuangan belum selesai lagi.jauh lagi perjalanan.Akan kubuktikan.Aku menuntut ilmu bukan hanya belajar utk peperiksaan.
So result aku
kalau aku selaraskan 75% ke bwh adlh B
dapat..
3A, 2 A- , 4B. no A+ utk upss 2.
but aku kena pegang prinsip ni,, IF I HAVE DONE IT BEFORE, I CAN DO IT AGAIN, InsyaAllah.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...