Selasa, 13 Disember 2011

tintahati

Cuba untuk mengelak facebook. tapi kenapa xboleh ek?

Isnin, 5 Disember 2011

New! Hebadd

Ya Allah. Alhamdulillah.syukran2 tadi ana br jumpa benda y hot. haha
http://www.madinaharabic.com/printable_ebook.html
Then , ana download yang 1 set terus.sgt mudah nk blaja arab. di mana ada kemahuan di situ ada jalan.Lagi satu, cuba try hfl ke nyanyi2 ke lagu2 kumpulan dhuha supaya dpt tmbh vocab n whatsoever.Hehe.

Ahad, 4 Disember 2011

Jadikan sisa-sisa cuti ini TERBAIK

Assalamualaikum
Alhamdulillah..tahniah kerana terdetik & diberi hidayah utk baca post yang ni. hehe
Masa semakin membaham saat2 yang dianggap honeymoon bagi segelintir pelajar. Apa yang kita boleh buat supaya cuti sekolah ni, at least kita dpt something yang memang sukar nak buat bila dah start sekolah ek?
So, ini modus operandi Holiday In Islamic Way yang ke 3.

Cuba tanya diri sendiri : Nak tak jadikan otak kita lebih power?
Mustahil lah kalau ada yang kata xnk kecuali memang otak dah power sgt! haha. Sukati ang lah.
Petikan drpd salah satu web yang aku terserempak tadi..


Learn A New Language — Learning adds more structure to the brain and improves the brain’s speech centers. Hablas espanol? It may be time for you to take a class or program to supplement your job-skills and brain power!


Lagi sekali, refleksi diri.. Kita baca Quran, fhm x maksudnya? *faham2* memanglah faham, sbb guna Quran yang ada terjemahan sekali.By the way, Al quran dalam bahasa apa? ...............ARAB!
Kat sini , nampak x peluang . 2 dalam 1. 




 BELAJAR BAHASA ARAB :) 





Bahasa syurga.. Cuba try belajar Bahasa Arab kat web ni..Free je.serius best



Ni pulak kalau nak guna youtube



At least cuba try, terutama bagi pelajar yang x amik aliran arab mcm AKU. Tahu sikit2 pon Ok lah.


Ha. lagi satu ,dalam handout drpd web 2, ada tercatat...

A note of caution: The wrong thing to do when studying Arabic formally is to purchase a few books and start learning on your own. Many books claim that you can use them for self-learning, but let’s get real.What you need is a medium or long term course with plenty of hours of instruction and lots of practiceon your own time. Pick the course and/or book that’s most convenient for you, but don’t try to do it all on your own.


Aha. jangan cuak sgt pasal course 2.Bukan ke kita da belajar asas2 arab kat SEKOLAH AGAMA dulu? Yang ni dy tujukan kat yang memang beginner.tapi apa salahnya try kan.

Alhamdulillah habis satu modus operandi, InsyaAllah akan ada strategi lain dalam segmen Modus Operandi HOINISWAY! Semuanya adalah tajaan drpd Allah. InsyaAllah. Maaf jika terdapat sebarang khilaf.Maaf Maaf Maaf.


We love islam, hidup dan matiku hanya kerana Allah.
GAYA ISLAM GAYA SAYA (G.I.G.S)

Jgn lupa buat homework, daa. assalamualaikum!

Sabtu, 3 Disember 2011

Homework

As salam
Haha! Homework.satu pun aku x siap lg.
tapi at least aku da bercuti awal ngan family. Minggu lpas pegi langkawi n johor.utara n selatan.nantilah buat post psl aktiviti2 semua.InsyaAllah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...