Isnin, 31 Disember 2012

buntu

YA Allah
buntu aku dibuatnye
pagi tadi dapat letter jemputan for kursus asas sains.xkisah lah tapi lepas call orang tu dia kata engineering, medic mintak post SPM.
and dia kata yg ni nanti hantar ke Australia
MASALAHNYA AKU TAK MINAT ENGINEERING. law medic pon hantar India.
xpernah terlintas pon kat fikiran cam 2 .
Ya Allah, tolong
aku betul2 nak medic. betul2 kalau boleh nak jadi gynecologist muslimah.
AKU BUNTU

Aku benar-benar takut untuk melepaskan peluang yang sikit ni,
jika tidak aku terpaksa bersaing dengan budak2 yang lagi pandai untuk post
tipis. tipis sekali harapan
aku hanya bernasib baik
untuk kali ini
tapi
bagaimana kelak
masa kian suntuk
aku masih buntu

Jumaat, 28 Disember 2012

Assalamualaikum
sad story
program lain dapat
so..PLKN!!




Tuan/Puan
TAWARAN KEMASUKAN KE UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
SEMESTER PERTAMA SESI AKADEMIK 2012/2013
 
Dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas dan dimaklumkan bahawa saya:-
Nama:SHARIFAH ROSHEEDA BINTI SYED ABDUL HAMID
No. KP:951*********
Program:ASASI SAINS PERTANIAN - LALUAN PANTAS
 
Dengan ini memaklumkan pengesahan saya mengenai tawaran kemasukan ke Universiti Putra Malaysia bagi Semester Pertama Sesi Akademik 2012/2013 seperti berikut:-

Menerima - Tawaran kemasukan ke program tersebut di atas dan akan mendaftar pada tarikh yang telah ditetapkan
Menolak - Dukacita dimaklumkan bahawa saya menolak tawaran kemasukan ke UPM
 

Jumaat, 14 Disember 2012

Khamis, 13 Disember 2012

Montaj BADAR 11/12 MRSM Tun Ghafar Baba

Assalamualaikum

so, ini video BADAR renewed but not original yang kitorang tayang masa minggu orientasi Form 4.

Tapi video yang ini kasi lebih sikit cuma tula main edit guna software yang free trial , sebab  tu ada watermark sesat di situ
Jemput tonton ya. ;D

So, kalau nak tengok better pergi ke youtube sebab sini lagu auto. that's all TQ


Rabu, 12 Disember 2012

Bosan? Ini diaaaaa

Assalamualaikum

setelah berhari-hari aku cuba mencari solusi untuk menyelesaikan kebosanan aku sepanjang di rumah.. yelah aku kena jaga adik2 kat rumah,banyak masa lapang

Soooo INI DIAAA

terjumpa malam tadi

Check these out!

1- stalk Video and blog Aiman Azlan

2- Stalk blog ISMA ni -BEST
    http://tvisma.net

And......

3-stalk SEMUA video OSEM -Alaaaa type je video osem, banyak yang keluar

That's all

hopefully dapat memanfaatkan media massa ke arah peningkatan iman kita dan bukan mengotorkan hati dengan melakukan perkara maksiat seperti melihat aurat dalam video2 yang ada, wokeh!

tata

Goodnight, assalamualaikum
2:40 a.m 13/12/12-bday eishatur eh

Isnin, 10 Disember 2012

Memories


Assalamualaikum,
I just found my pendrive during my Form 2
ahh sungguh comel :) Apa yang comel? Of course la gambar and semua lah

Yang menarik pada aku lah, baru aku ingat, dulu aku and kawan sorang nih, ialah Ahli Persatuan Baju Nila (PBN) . Xboleh blah. Kitorang yang mengasaskan sebenarnya.


And, satu benda yang menyedarkan aku jugaklah

Kalau sekarang aku tengok adik aku banyak gila lagu2 lagha -yang melalaikan dalam handphone.
Rupa-rupanya aku dulu pon sama je, banyak lagu lagha tapi kat pendrive je ah. Masuk kereta pasang dalam kereta . HAHA,.macam mana lah family aku boleh sabar dengan aku. Paling x best, bila dengar lagu Justin bibir , Umi tuka IKIM. ^%!!@###%^

Tapi tu dulu lah, so bila tengok adik aku pulak perangai lebih kurang je masa aku form 2 dulu.

Cuma aku rasa aku x advance sangat lah macam zaman diorang sekarang ni.

Gambar masa widad and Hakim kecil2 pon ada.
Gamba aku gangster sangat.TA YAH LETAK, maklumlah budak perangai x matang lagi



Currently listening to tomok-rindu terhenti. Ya allah serius lama x dengar lagu ni.


Time square holiday

Assalamualaikum
Hari tu, 5 Disember 2012
Aku, Fatin, Alya dan Ismah pergi TS kononnya nak ajak BADAR gegirl yang duduk sekitar tu, tapi x pon.

So this is the first time I betul2 naik permainan yang ada. Rasa pening, gembira, best semua bercampur baur.

that's all, dah entry berturut2, selagi fresh, penad kodd

My room in TGB

Assalamualaikum
So, this is my room in hostel
EB-16







So, four persons in a room. and actually it is not really a room but partition, we can see what's people next room are doing.

That's all. Short and sweet kan.

A worth keletihan

Assalamualaikum
So, today my mum departed from klia to IDK which airport she went. Huh. merepek
Melayu lahhh
aku bangun je, gosok gigi, salam umi and tata2 to umi
time tu jam 5:50 a.m barangkali
Ayah hantar umi ke sana and beliau terus bekerja. Aku tidak keseorangan. Ditemani adik2 kecil dan remaja . Selalunya house chores umi yang banyak buat . Tetapi hari ni, dari jam 8 sampai lah ayah balik, ada je kerja nak buat. I have to make sure my siblings kenyang, and baju semua kena settle lah, basuh, sidai , lipat semua, dapur bersih and packing barang nak pergi Port dickson sbb ayah pulak ada kursus di sana. Kemas2 ni tak susah pon cuma perasaan ' TOLONG JANGAN BUAT SEPAH, adik2, ' tu menyebabkan setiap masa aku rasa tak boleh duduk diam nak pastikan rumah clean n clear. penat jugak , tula dah lama x macam ni.

BADAR xclusive feast

Assalamualaikum
Lamanya x update blog!
So, this entry is about 'Jamuan BADAR Exclusive' that held on last 13 November while we had our short break in between SPM papers.
Actually dear, this is not totally my own idea as it is inspired from our vice 'Datin' Fatin to organize a feast for BADAR as our farewell party
As people busy with their revision , our cek adiq FATIN occupied with BADAR's plan after SPM. However, everything is with Allah's will right?
HE knows the best for us , and we planned to spend our holidays together 2 days, 1 night at Malacca but days to days some people said that they can't join us.Somehow, we ought to cancel the holidays plan.


So, the four of us; Alya Najah, Haziyah , Adiela and me planned a last minute farewell party so that's it!
 JAMUAN BADAR X-CLUSIVE (bunyi nak gempak jer)

without any delay,we called the catering,arranged masa semua and that evening, Shahirah, Adiela , Alya and me outing to Jasin to buy souvenirs
and while waiting for the van after shopping, we write the 'BADAR 11/12' on every spoon that we were going to use on the next day.






Overall,Alhamdulillah, although the feast started quite late, but it went as planned. All praises to Allah






Thanks to all members of BADAR 11/12 tgb for ur support, Thanks too to Fatin yang bersusah pyh memikirkan after spm plan. Love u

Rabu, 28 November 2012

A teribble sadness

aq nk mulakan hdop baru
ya Allah , bantulah hambamu ini

Khamis, 22 November 2012

luahkan saja laa

Bismillah
5 days to go.. and then, TGB is my history
sedih, gembira, gelak, suka n duka
semua silih berganti
BADAR, kelab rnd,rumah Petronas,puteri islam, kenangan je tinggal
okay. malas nak cerita semua tu, paper kimia and Bio x setel lagi

XTERKILAN. sebab aku yakin, insyaAllah, aku dah sedaya upaya memanfaatkan kehidupan di TGB. jadi budak baik pernah, nakal pun pernah

handle lagu kat bilik seketariat
jadi MC rollcall
menginterview budak2
jual2
berlakon
bagi tazkirah
DIBERI TAZKIRAH
menggedik
membaik
ok semua pernah
paling x lupa, minggu lepas , JAMUAN BADAR X-CLUSIVE yang DIRANCANG DALAM SEHARI,SYUKUR  brjalan dengan lancar

and, aku dapat banyak kekasih gelap .haha
(semua perempuan, ok)

dapat ramai adik. :)

ok best. Alhamdulillah

diari aku dah penuh so aku tulis kat sini jela

menyampah betul dgr nama laki. yang budak2 ni sebut. xtau nape. WHY O WHY

ok la, sorilah blog aku merepek. dah lah nak kemas2 partition. semak.

Jumaat, 24 Ogos 2012

Cuti Raya: Buat apa ek???

ASSALAMUALAIKUM
HeyHey!
Gue tengah buat homework. STYLO kennn. Apa tak nye esok dah balik maktab.Then tinggal 1 round je blik kampung time cuti aidilAdha koddd laa.

So, aku terbuka hati nak listkan aktiviti cuti sekolah. macam best je

Rabu 15/8
Buka puasa kat maktab. Aku and member2 not-so rapat balun aiskrim BANYAK2 sebab menyangkakan xramai yang wujud (memang pon) ramai dah balik. So,makcik dewan selera suruh habiskan, kitorg menjalankan amanah dengan baik sekali! BUT sorry beb bagi sesape yang turun lmbt sgt tgok aiskrim dh habis. wuhuhu. Sorry ye dik, kalau nak claim nanti , mintaklah, akak belikan kat koop ;)
bertolak balik rumah pukul 9 malam

Khamis 16/8
-sampai rumah pukul 4 pagi, sebab byk berhenti kat RnR ,parents keletihan. kecian baik2 kerja je terus ambik aku.
- Ingatkan nak sahur terus tapi ngantuk sangat la derr so aku tidur, then bangun pukul 5.30, sahur
-hari ni bufday adik aku yang sakinah tu
-decorate rumah

Jumaat 17/8

-cat luar rumah (tapi xdela seluruh rumah, sikit je)
-tidur
-sambung cat

Sabtu 18/8
-cat rumah (lapisan final)
-LEPAKKKK
-packing brg esok pagi nak balik kampung

Ahad 19/8
-bertolak dari rumah jam 5 pagi
-dah siap2 pakai baju raya :D
Balik JAY BEEE
 -Solat raye (baru rasa kenikmatan aidilfitri yang sebenar)
 - Cousin jauh datang
 -atuk bagi 90 hinggit
-parents bagi.. adelerr
-pacik macik bagi pon adelerr
-lawat sibling atuk kat hospital-sumpah sedih, semoga beliau cepat sembuh

Isnin 20/8
- jam 4 pagi kodd sampai Bangi.
-tengahari bertolak Perak pula
-tengah malam sampai Perak, ada Kak ya and cousin2
-berborak dengan senior(kak ya) sampai jam 2 pagi citer psl TGB jekkk

Selasa 21/8
Raya raya raya rumah saudara2 yang di Perak

Rabu 22/8
jalan2 Kuala Kangsar dengan Opah and raya2 rumah saudara di Perak, lepak kat rumah opah yang kat dusun

Khamis 23/8
-raya rumah Tok cu
-Tengah hari still shopping kat Perak
-aku mula cuak weh cuti nak habis bila nak balik
-Balik rumah sampai jam 8 malam

Jumaat 24/8 yeah itu semalam

-siap homework tapi x siap pon
ayah xsuruh study
-muahahahaha

Hari ni Sabtu 25/8
cepat giler masa hari ni dah hari ni.
trial tinggal bpe hari je
aku sedang menaip
-bila ntah nak packing esok nak balik
-rasa cam nak gi jalan. petang sikit pon ataupon NIL

esok Ahad 26/8
Eh aku dah kat mktab wahaahaha


 Kesimpulannya... Kita hidup di dunia hanyalah sepetang sahaja. Bye, doakan kite. doakan dapat Straight A plus Trial n SPM.InsyaAllah, doakan taw:) 











Ahad, 19 Ogos 2012

NEKAD

Aku nekad
NEKAD
Sakit hati
For all this while I thought I was safe
The reality is, NO!
No one to be blamed,it's ALL my FAULT
aku yang salah
sumpah malu doe. ISH .

FROM NOW ON, there is no http://fb bukaninsankamil lagi


Jumaat, 17 Ogos 2012

A Pile of PERASAAN

Assalamualaikum
Hari terakhir Ramadhan 1433.Mungkin.
Perasaanku kini bercampur baur.kadangkala KOSONG
Isnin yang lepas, berlangsunglah Mock interview yang amat digeruni para pelajar..Aku? Entah. Tidak cukup masa nak fikirkan ketakutan sebab terlalu sibuk memikirkan hal yang lebih penting

EH jap. bes haa guna ayat skema walaupon tunggang langgang. ok sambung

Sepanjang mujahadah di TGB banyak perkara yang berlaku.

perlu cerita ke? MALAS. inilah aku.lebih suka mengekspresikan cerita dalam bentuk lisan daripada menaip.

Mock interview hari tu. memang x best. xbersedia . serius.
Dapat pulak group dengan orang hebat2
Hiffni-presiden EMC
Hafizi-budak star
Asma- srikandi mumtazah
Aida- si bijak berkarisma

Tatkala Mock interview berlangsung,fikiranku menerawang memikirkan malam hayatussunnah pada keesokan hari. and,, majlis khatam Quran yang berlangsung keesokan harinya juga.

Malam itu, kami bersama BADAR AKADEMI tidur jam 3 pagi kerana ada perkara yang wajib diselesaikan.Ini bukanlah beban tetapi satu pengalaman yang sangat beerti buatku.

Suatu perkara lagi. InsyaAllah naik cuti ni, list BADAR akademi yang berjaya ke peringkat seterusnya, FINAL la senang cerita akan dikeluarkan. XRAMAI. serius.hehe

Nak tahu tak sebab apa aku rasa menyampah gaila bila fikir pasal mock interview?
aku rasa FOBIA

sebab kebaikan2 aku dicatat kat personal statement- as the eldest bla2 being a responsible sister bla3. HUISH
MUNGKIN AKU SEORANG berasa begitu.

suatu perkara lagi yang sering menjalar2 kat fikiran niii

Aku dambakan DARUL QURAN
sebuah institusi idamanku
tapi malangnya aku x layak
Siapalah aku.
Aku mana ada bahasa arab tinggi
sedihkan........
takpelah. salah aku gak sebab tolak SMKA bandar penawar dulu
tapi rasionalnya sebab aku dah berasrama di Bandar tenggara 2, xkn nk pindah cm 2 je.
perkara dah lepas. biarlah


TU JELA PERASAANKU YANG TERPENDAM SELAMA NI


Khamis, 12 Julai 2012

Stomach kriuk kriuk

I am hungry right now. Tonight, the menu for supper is......Nugget tempura. InsyaAllah laa. kalau x,x kira,aku nak makan jugak!
sekian

I'm just dropping by

Assalamualaikum!!

weeehee.Tomorrow will be math examination so why not kita relax2. Blahla.kalau dah pasti 100% dalam genggaman takpe lagi kan...
so..I'm going to share lah pasal minggu lepas
Last Saturday, I  went to UTeM for Math Olympiad and guess what. Soalan mcm dari planet mana entah. huhu.
and the next day, I pergi satu tempat ni.best bangat. wahaha.bersama guru muda n mentor tapi aku rasa aku tolong isi kekosongan jek. aku mana lah layak .Ada abseiling, panjat2  apa nama ntah. pas 2 kayak n water confident. after that baru shopping kat Jusco and adalah cerita kat Jusco tuh.haha xyah lah cerita. -.-
Balik maktab jek serius penat sangat2. tapi worth it laa
then, semalam Umi baru balik and setelah berapa minggu entah baru tadi dapat call and cakap dengan umi. Alhamdulillah
RINDU SANGAT2
and now,aku ada masalah yang bukan masalah. people start calling me she-dod la rodod la. what is that? urgh, mana pergi nama aku yang suci lagi jelita tuh..
......ok 2jekodd. dah la, as salam
kita tangguh dgn tasbih kfrh dan suratul asr


Jumaat, 8 Jun 2012

SAD
only Allah knows

Khamis, 7 Jun 2012

KL international music and light :)

Assalamualaikum
Today i would like to share my experience last night.
Yes, of course it is related to what is entitled up there..
Before this, I had watched the festival on the u tube , if I'm not mistaken it is about 3 years ago but I dun remember where the event had been held.
so last night, it was quite interesting.BOLEHLAA . I only waited for the laser not the music. To me, the mix of west and east music seemed BOLEHLAA. But it was too long and I got tired then.



So, the the last night event still overwhelmed me. whaha . I got some video but I think I need to edit before posting it since there were 'suara suara sumbang memeriahkan video'

Okay la
the day after tomorrow, I will return to my beloved hostel and this is the last SEM
I hope that I can spend my valuable precious time with my friends.InsyaAllah

and we postpone with tasbih kafarah and surah al-asr




Isnin, 4 Jun 2012

Feed to sleep!

Assalamualaikum
did u know, the biggest thing that I hope right now is, oh please let nobody read my blog :D
InsyaAllah
weaha kerja gila
Okay, I have nothing to do with this post but urm..I keep thinking why ek when I got my breakfast i will get sleepy
Is mitochondria in my cell body generated too much energy which is specialize to sleep? or is it glucagon that too hyperactive converting themself to be glucose and glucose blahblahblah i dont get enough oxygen and feel sleepy.arghhhh

 WHATEVERR.hey THIS remind me to Ustaz Azizul when Kongres Pendakwah Muda 2012 in TGB , he said, it is better if every of u,  dai'e(pendakwah) have a blog , and spread dakwah all over the world using the blog.lebih kurang bergini lah beliau berkata2.

Ceet. teringat pulak kat BADAR TGB 11/12 , yes this is the last SEM kita meneraju takhta and after this bebudak form 4 pulak. Ohmyyy it made me feel so sad. XNAK BERPISAH DENGAN BADAR. aahah. I also would like to hadiahkan lagu Maher Zain One Big Family because it seems related to us, wahai BDR tersayang.





Ok thats all. asifah for all my mistakes. assalamualaikum


Ahad, 3 Jun 2012

It's a brand new daaayyyy

I like to put a smile on ur face everydayyy
Assalamualaikum!
last two days, if I'm not mistaken, I had deactivated+deleted my 2 myspace accounts and also  fb accounts..
yeah rentetan daripada peristiwa tersebut, I seized my group FB acc nyeahahaha.XMO3 punya. sorry guys, tengok mcm x active..gua mengactivekanlah..
Okay, seriously, now I'm so menggigil thinking about SPM which is just around the corner

Despite of that, During this month, 19th ,I will pursue with an interview about xchnge stdnt but it seems not so easy, but I will try my best, peluang dah ada, apa salahnya try kan?







Then, for the next month, I will involved for Olimpiad Math Kebangsaan xpasti kat mana. Please pray for me :) .Actually ,I'm not so excited about this because I don't think that this is my realm of expertise, yes during the olimpiad math camp I'm so sleepy not because lack of sleep but I didn't interested at all as it is so high level for me lahhh

The next venue will be the Kuiz Kimia Kebangsaan. As for now, I really2 did not prepare at all. Yeah this is so competitive yet I know i can do it.Just do it la bebeh.

And also, mock interview ohmyy. Students keep talking about this, what clothes we should put on blahblah resume. ahhh. For me , it is simple .pakai jelah baju kurung. -_-" ahakz time ni boleh lah cakap simple bla3, tengok tahun lepas, what a hectic moment, macam lagi dasyat drpd nk SPM .

I would like to story about my last examination which held at Dewan Bendahara. yeah I sat in between boys but there were girls, behind and in front of me. This is the first time jadual exam x pack.If not,every evening will be occupied with exam and how I hate it as I will feel sleepy lah petang2. And also, yesterday, I had taken a snap preview about SPM exam timetable and OKLAH tapi petang2 pon occupied but surely INSYAALLAH x ngantuk sebab this is the real war of this year.

TAPI INGATLAH KITA MEMANG TENGAH TENGAH TENGAH EXAM SEKARANG.
Exam iutk ke akhirat. OMG i Forgot about something/
Chow dulu
DAAAAAAAAA.assalamualaikum










Ahad, 15 April 2012

Assalamualaikum
doakan saya dpt straight A+ utk smoga exam y bkl sy amik
sorry xd post y bermanfaat
huhu
masa terlalu mencemburui
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...