Jumaat, 24 Ogos 2012

Cuti Raya: Buat apa ek???

ASSALAMUALAIKUM
HeyHey!
Gue tengah buat homework. STYLO kennn. Apa tak nye esok dah balik maktab.Then tinggal 1 round je blik kampung time cuti aidilAdha koddd laa.

So, aku terbuka hati nak listkan aktiviti cuti sekolah. macam best je

Rabu 15/8
Buka puasa kat maktab. Aku and member2 not-so rapat balun aiskrim BANYAK2 sebab menyangkakan xramai yang wujud (memang pon) ramai dah balik. So,makcik dewan selera suruh habiskan, kitorg menjalankan amanah dengan baik sekali! BUT sorry beb bagi sesape yang turun lmbt sgt tgok aiskrim dh habis. wuhuhu. Sorry ye dik, kalau nak claim nanti , mintaklah, akak belikan kat koop ;)
bertolak balik rumah pukul 9 malam

Khamis 16/8
-sampai rumah pukul 4 pagi, sebab byk berhenti kat RnR ,parents keletihan. kecian baik2 kerja je terus ambik aku.
- Ingatkan nak sahur terus tapi ngantuk sangat la derr so aku tidur, then bangun pukul 5.30, sahur
-hari ni bufday adik aku yang sakinah tu
-decorate rumah

Jumaat 17/8

-cat luar rumah (tapi xdela seluruh rumah, sikit je)
-tidur
-sambung cat

Sabtu 18/8
-cat rumah (lapisan final)
-LEPAKKKK
-packing brg esok pagi nak balik kampung

Ahad 19/8
-bertolak dari rumah jam 5 pagi
-dah siap2 pakai baju raya :D
Balik JAY BEEE
 -Solat raye (baru rasa kenikmatan aidilfitri yang sebenar)
 - Cousin jauh datang
 -atuk bagi 90 hinggit
-parents bagi.. adelerr
-pacik macik bagi pon adelerr
-lawat sibling atuk kat hospital-sumpah sedih, semoga beliau cepat sembuh

Isnin 20/8
- jam 4 pagi kodd sampai Bangi.
-tengahari bertolak Perak pula
-tengah malam sampai Perak, ada Kak ya and cousin2
-berborak dengan senior(kak ya) sampai jam 2 pagi citer psl TGB jekkk

Selasa 21/8
Raya raya raya rumah saudara2 yang di Perak

Rabu 22/8
jalan2 Kuala Kangsar dengan Opah and raya2 rumah saudara di Perak, lepak kat rumah opah yang kat dusun

Khamis 23/8
-raya rumah Tok cu
-Tengah hari still shopping kat Perak
-aku mula cuak weh cuti nak habis bila nak balik
-Balik rumah sampai jam 8 malam

Jumaat 24/8 yeah itu semalam

-siap homework tapi x siap pon
ayah xsuruh study
-muahahahaha

Hari ni Sabtu 25/8
cepat giler masa hari ni dah hari ni.
trial tinggal bpe hari je
aku sedang menaip
-bila ntah nak packing esok nak balik
-rasa cam nak gi jalan. petang sikit pon ataupon NIL

esok Ahad 26/8
Eh aku dah kat mktab wahaahaha


 Kesimpulannya... Kita hidup di dunia hanyalah sepetang sahaja. Bye, doakan kite. doakan dapat Straight A plus Trial n SPM.InsyaAllah, doakan taw:) 











Ahad, 19 Ogos 2012

NEKAD

Aku nekad
NEKAD
Sakit hati
For all this while I thought I was safe
The reality is, NO!
No one to be blamed,it's ALL my FAULT
aku yang salah
sumpah malu doe. ISH .

FROM NOW ON, there is no http://fb bukaninsankamil lagi


Jumaat, 17 Ogos 2012

A Pile of PERASAAN

Assalamualaikum
Hari terakhir Ramadhan 1433.Mungkin.
Perasaanku kini bercampur baur.kadangkala KOSONG
Isnin yang lepas, berlangsunglah Mock interview yang amat digeruni para pelajar..Aku? Entah. Tidak cukup masa nak fikirkan ketakutan sebab terlalu sibuk memikirkan hal yang lebih penting

EH jap. bes haa guna ayat skema walaupon tunggang langgang. ok sambung

Sepanjang mujahadah di TGB banyak perkara yang berlaku.

perlu cerita ke? MALAS. inilah aku.lebih suka mengekspresikan cerita dalam bentuk lisan daripada menaip.

Mock interview hari tu. memang x best. xbersedia . serius.
Dapat pulak group dengan orang hebat2
Hiffni-presiden EMC
Hafizi-budak star
Asma- srikandi mumtazah
Aida- si bijak berkarisma

Tatkala Mock interview berlangsung,fikiranku menerawang memikirkan malam hayatussunnah pada keesokan hari. and,, majlis khatam Quran yang berlangsung keesokan harinya juga.

Malam itu, kami bersama BADAR AKADEMI tidur jam 3 pagi kerana ada perkara yang wajib diselesaikan.Ini bukanlah beban tetapi satu pengalaman yang sangat beerti buatku.

Suatu perkara lagi. InsyaAllah naik cuti ni, list BADAR akademi yang berjaya ke peringkat seterusnya, FINAL la senang cerita akan dikeluarkan. XRAMAI. serius.hehe

Nak tahu tak sebab apa aku rasa menyampah gaila bila fikir pasal mock interview?
aku rasa FOBIA

sebab kebaikan2 aku dicatat kat personal statement- as the eldest bla2 being a responsible sister bla3. HUISH
MUNGKIN AKU SEORANG berasa begitu.

suatu perkara lagi yang sering menjalar2 kat fikiran niii

Aku dambakan DARUL QURAN
sebuah institusi idamanku
tapi malangnya aku x layak
Siapalah aku.
Aku mana ada bahasa arab tinggi
sedihkan........
takpelah. salah aku gak sebab tolak SMKA bandar penawar dulu
tapi rasionalnya sebab aku dah berasrama di Bandar tenggara 2, xkn nk pindah cm 2 je.
perkara dah lepas. biarlah


TU JELA PERASAANKU YANG TERPENDAM SELAMA NI


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...