Isnin, 31 Disember 2012

buntu

YA Allah
buntu aku dibuatnye
pagi tadi dapat letter jemputan for kursus asas sains.xkisah lah tapi lepas call orang tu dia kata engineering, medic mintak post SPM.
and dia kata yg ni nanti hantar ke Australia
MASALAHNYA AKU TAK MINAT ENGINEERING. law medic pon hantar India.
xpernah terlintas pon kat fikiran cam 2 .
Ya Allah, tolong
aku betul2 nak medic. betul2 kalau boleh nak jadi gynecologist muslimah.
AKU BUNTU

Aku benar-benar takut untuk melepaskan peluang yang sikit ni,
jika tidak aku terpaksa bersaing dengan budak2 yang lagi pandai untuk post
tipis. tipis sekali harapan
aku hanya bernasib baik
untuk kali ini
tapi
bagaimana kelak
masa kian suntuk
aku masih buntu

Jumaat, 28 Disember 2012

Assalamualaikum
sad story
program lain dapat
so..PLKN!!




Tuan/Puan
TAWARAN KEMASUKAN KE UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
SEMESTER PERTAMA SESI AKADEMIK 2012/2013
 
Dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas dan dimaklumkan bahawa saya:-
Nama:SHARIFAH ROSHEEDA BINTI SYED ABDUL HAMID
No. KP:951*********
Program:ASASI SAINS PERTANIAN - LALUAN PANTAS
 
Dengan ini memaklumkan pengesahan saya mengenai tawaran kemasukan ke Universiti Putra Malaysia bagi Semester Pertama Sesi Akademik 2012/2013 seperti berikut:-

Menerima - Tawaran kemasukan ke program tersebut di atas dan akan mendaftar pada tarikh yang telah ditetapkan
Menolak - Dukacita dimaklumkan bahawa saya menolak tawaran kemasukan ke UPM
 

Jumaat, 14 Disember 2012

Khamis, 13 Disember 2012

Montaj BADAR 11/12 MRSM Tun Ghafar Baba

Assalamualaikum

so, ini video BADAR renewed but not original yang kitorang tayang masa minggu orientasi Form 4.

Tapi video yang ini kasi lebih sikit cuma tula main edit guna software yang free trial , sebab  tu ada watermark sesat di situ
Jemput tonton ya. ;D

So, kalau nak tengok better pergi ke youtube sebab sini lagu auto. that's all TQ


Rabu, 12 Disember 2012

Bosan? Ini diaaaaa

Assalamualaikum

setelah berhari-hari aku cuba mencari solusi untuk menyelesaikan kebosanan aku sepanjang di rumah.. yelah aku kena jaga adik2 kat rumah,banyak masa lapang

Soooo INI DIAAA

terjumpa malam tadi

Check these out!

1- stalk Video and blog Aiman Azlan

2- Stalk blog ISMA ni -BEST
    http://tvisma.net

And......

3-stalk SEMUA video OSEM -Alaaaa type je video osem, banyak yang keluar

That's all

hopefully dapat memanfaatkan media massa ke arah peningkatan iman kita dan bukan mengotorkan hati dengan melakukan perkara maksiat seperti melihat aurat dalam video2 yang ada, wokeh!

tata

Goodnight, assalamualaikum
2:40 a.m 13/12/12-bday eishatur eh

Isnin, 10 Disember 2012

Memories


Assalamualaikum,
I just found my pendrive during my Form 2
ahh sungguh comel :) Apa yang comel? Of course la gambar and semua lah

Yang menarik pada aku lah, baru aku ingat, dulu aku and kawan sorang nih, ialah Ahli Persatuan Baju Nila (PBN) . Xboleh blah. Kitorang yang mengasaskan sebenarnya.


And, satu benda yang menyedarkan aku jugaklah

Kalau sekarang aku tengok adik aku banyak gila lagu2 lagha -yang melalaikan dalam handphone.
Rupa-rupanya aku dulu pon sama je, banyak lagu lagha tapi kat pendrive je ah. Masuk kereta pasang dalam kereta . HAHA,.macam mana lah family aku boleh sabar dengan aku. Paling x best, bila dengar lagu Justin bibir , Umi tuka IKIM. ^%!!@###%^

Tapi tu dulu lah, so bila tengok adik aku pulak perangai lebih kurang je masa aku form 2 dulu.

Cuma aku rasa aku x advance sangat lah macam zaman diorang sekarang ni.

Gambar masa widad and Hakim kecil2 pon ada.
Gamba aku gangster sangat.TA YAH LETAK, maklumlah budak perangai x matang lagi



Currently listening to tomok-rindu terhenti. Ya allah serius lama x dengar lagu ni.


Time square holiday

Assalamualaikum
Hari tu, 5 Disember 2012
Aku, Fatin, Alya dan Ismah pergi TS kononnya nak ajak BADAR gegirl yang duduk sekitar tu, tapi x pon.

So this is the first time I betul2 naik permainan yang ada. Rasa pening, gembira, best semua bercampur baur.

that's all, dah entry berturut2, selagi fresh, penad kodd

My room in TGB

Assalamualaikum
So, this is my room in hostel
EB-16







So, four persons in a room. and actually it is not really a room but partition, we can see what's people next room are doing.

That's all. Short and sweet kan.

A worth keletihan

Assalamualaikum
So, today my mum departed from klia to IDK which airport she went. Huh. merepek
Melayu lahhh
aku bangun je, gosok gigi, salam umi and tata2 to umi
time tu jam 5:50 a.m barangkali
Ayah hantar umi ke sana and beliau terus bekerja. Aku tidak keseorangan. Ditemani adik2 kecil dan remaja . Selalunya house chores umi yang banyak buat . Tetapi hari ni, dari jam 8 sampai lah ayah balik, ada je kerja nak buat. I have to make sure my siblings kenyang, and baju semua kena settle lah, basuh, sidai , lipat semua, dapur bersih and packing barang nak pergi Port dickson sbb ayah pulak ada kursus di sana. Kemas2 ni tak susah pon cuma perasaan ' TOLONG JANGAN BUAT SEPAH, adik2, ' tu menyebabkan setiap masa aku rasa tak boleh duduk diam nak pastikan rumah clean n clear. penat jugak , tula dah lama x macam ni.

BADAR xclusive feast

Assalamualaikum
Lamanya x update blog!
So, this entry is about 'Jamuan BADAR Exclusive' that held on last 13 November while we had our short break in between SPM papers.
Actually dear, this is not totally my own idea as it is inspired from our vice 'Datin' Fatin to organize a feast for BADAR as our farewell party
As people busy with their revision , our cek adiq FATIN occupied with BADAR's plan after SPM. However, everything is with Allah's will right?
HE knows the best for us , and we planned to spend our holidays together 2 days, 1 night at Malacca but days to days some people said that they can't join us.Somehow, we ought to cancel the holidays plan.


So, the four of us; Alya Najah, Haziyah , Adiela and me planned a last minute farewell party so that's it!
 JAMUAN BADAR X-CLUSIVE (bunyi nak gempak jer)

without any delay,we called the catering,arranged masa semua and that evening, Shahirah, Adiela , Alya and me outing to Jasin to buy souvenirs
and while waiting for the van after shopping, we write the 'BADAR 11/12' on every spoon that we were going to use on the next day.






Overall,Alhamdulillah, although the feast started quite late, but it went as planned. All praises to Allah






Thanks to all members of BADAR 11/12 tgb for ur support, Thanks too to Fatin yang bersusah pyh memikirkan after spm plan. Love u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...