Jumaat, 28 Jun 2013

crackers of the night

Assalamualaikum
Ismi Sheeda
wulidtu fii Johor Bahru
askunu fii  Selangor

#####################

ahlan wasahlan. Ana fii baiti. Baiti Jannati. Ahaha salah sorrilah
asifni.

####################

Just now I came across videos and islamic posts on Facebook.
Like any other day, I keep wondering how I would finish my life and somehow, I feel lose hope on learning.

I know. I'm really know - it is bad

But how could I manage everything in a time. Lately, I cant sleep well as arabic, physics lecture keep flashing in my mind. I'm bored, I need something new. some energy to boost my motivation.



I know. Yes I know. (I'm talking to my good side of me who said just do qiamulail)

Ya Allah
apa jadi ni.
aha
merepek kerepek

Selasa, 25 Jun 2013

xtahu tajuk

Assalamualaikum
Tsk Tsk :'/
sejurus tamat kelas arab selama 3 jam tadi, ana terus pulang ke rumah. Rumah. Bukan rumah yang hostel tuh.
Time kelas memang serius xboleh nak tumpu perhatian. Pening kepala.

Semalam, pelajar2 baru ni dirombak semula bilik, dan pindah blok sebelah.
wahh. Seronoknya angkut2 barang malam2.
Jerebu. dan paling menarik sangat aku tingkat 3 atas (blok lama) and naik blok sebelah still tingkat 3 .
dan syukur,, dapat bilik tengah yang mungkin agak sempit dengan kipas yang satu dan locker ana kat ruang tamu.huhu Alhamdulillah.
rungutan yang disaluti 'kesyukuran' la sangat

paling best (aha semua paling menarik best kan) , ana pergi je belakang dapur tempat sidai tu, nampak lelaki kat blok sebelah. what. blok sebelah laki and takde langsir.

Dengan hati yang (xtw nk sbr cmne dah) dengan nikmat penatnya dekat 2 jam angkut brg2 tadi terutama buku anatomi Bio Chemistry entah berapa kilo tu ana pakailah selimut buatan umi untuk tutup grill tu.xd tgkp pon

selimut tu :'/

and, kali ni dah x boleh nak bukak2 tingkap kat ruang tamu sgt sbb err scary lah tgok blakang bangunan je, gelap je.kalau dulu subhanallah seronok gila usha2 org jalan2 memalam, tgok rumah flat kat dpn. mcm seronok lah belajar kan.Allahu. xtaw la, nak sedih ke apa ke. tapi ana tahu lah memang patutnya bersyukur . entahlah. betul jugak. tapi ana perlukan sedikit masa dengan penatnya x ckup tdur plus kelas yg tros 3 jam, esok 4 jam tros. tapi semoga Allah mudahkan lah urusan

Mungkin ini latihan untuk hidup susah supaya boleh adapt dgn suasana kat Jordan. Allah..

azam ana, nak buka buku baru. inshaa Allah. tulah manja sgt kodd selama ni.


btw, sukati aq je bagi tajuk ntahpapa.

Jumaat, 7 Jun 2013

A bundle of hope

Assalamualaikum
Sometimes, people are the sources where we can develop our motivation
Just like now. It's more to a question, but through my lens, it was a boost for me to study harder to achieve success.



and the most important part. Maybe Allah nak tengok sejauh mana aku bersyukur. Ya Allah. Aku rasa kerdil sangat



She is one of my groupmate during mock interview. I could still remember, she's so minat dalam dentistry. And I was like terpaku n kagum dengan keredhaan , bait katanya

Allah betul2 sedang menguji aku.sejauh mana aku bersyukur. Ya Allah. alangkah lalainya aku

Malu. Aku sangat malu.

Khamis, 6 Jun 2013

Blablabla

Assalamualaikum
yaw. Ahad ni (9JUN 2013) bermula lah perjuangan aku sebagai seorang mahasiswi. Tapi2. Aku kena siap sedia untuk minggu yang memenatkan barangkali~ Minggu Orientasi

So,kena bersedia dari segi mental, fizikal dan rohani!

Mental: Ok fine. Penat ni sementara, aku nak jadi umat Islam yang sihat :3 badan cergas minda cerdas (wahh  kalau krgn UPSR boleh dapat extra marks)

Fizikal : Jap lagi nak lari 2km lah. 'JAP LAGI' . Procrastination word.

Rohani: Bila masuk U, mungkin bebas sikit ek. wahh cabaran2. Ya Allah, lindungilah aku lindungilah hatiku~

Paling penting macam ada seorang senior, KAK MADIHAH yang baru sangat aku kenal iaitu semalam, hehe. katanya kalau amik course ni determination tu penting


wakaka. Aku baca pun dah macam cuak. yela. Nak jadi doktor, inshaa Allah. Tapi aku harap aku antara yang satu dalam seribu ke sebillion ke, Allah permudahkanlah urusanku untuk menuntut ilmu fardhu kifayah ni.

kdaa

Design kematian cantik2 #tetibe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...