Selasa, 27 Ogos 2013

unikl mestech life

assalamualaikum
yeah. first time post melalui android.
bismillah. 
rasanya cuti dah 50% berlalu namun outputnya, err. 

so, nak kecek skit pasal kehidupan di unikl mestech yaw.

1. hostel cantik, terletak dalam 700 m away from kampus. haha. jalan kaki saja bisa. seronok, yang ada kereta tu lagi untunglah..
aku, dan dua lagi member memang selalu jalan kaki je menikmati panorama. huahua. tapi selalu juga terfikir *kitorg ni skema , keluar hostel awal kodd* sebab xnak kelam kabut time jalan. T-T 
bersyukur la wehh tapi kalau ikut hati kan best kalau ada kereta plus lesen. haho

2. rumah ada access card. ada guard kat bawah kat bilik sekuriti la. satu rumah ada 3 bilik, master, tgh n blik bsr skit dr yg tgh. actually blik ketiga ni nampak bsr sbb katil dy satu je berbanding yg blik tengah ada dua double decker. Aku? bilik tengah :) alhamdulillah syukurlah walaupun sempit sikit

3.(walaweh susah pulak nak taip pakai ni) erm. makan, ada kedai makan berdekatan. banyak je cuma aku jarang pi yg sebelah hostel. mahal bro. harga org bekerjaya padahal aku budak lagi elaun x masuk lg.

4. ha. lupa pulak. surau kat bawah sekali hujung , dekat dengan kedai makan. aircond.
ada lagi satu surau besar memang untuk penduduk kat situ tapi jauh sikit la. teraweh best la kat situ.

5. komuter dekat je, cuma nak jalan kaki tu penat, tapi kalau ukur dari kampus dekat je. aku selalu keluar dululah , jalan midvalley, masjid jamek. heaven weh. tapi swkarang busy memang harapan laa

6. pembelajaran cukup stylo, exam kitorg pakai komputer je, tapi ikut jenis program la. ada yang exam kat hall. em. kelas besar la juga, surau memang ada kat kampus, perempuan lah best ada yang khas kat tingkat 3. besar. best

7. cukup lah kodd. nak tahu lagi tanya. ask.

harap membantu :)
tlg abaikan typing error yg banyak. 
psst: sebelum masuk , ingatkan perempuan je tahun ni mara amik haha sebab tak pernah pulak jumpa kat laman sosial budak laki yang masuk untuk program tdpjust. bila dah masuk, adalah beberapa ketul. 15 daripada 60 org..

Selasa, 20 Ogos 2013

See the best!

Assalamualaikum dear creations of Allah.

Now Playing - Salamun Salam by Inteam_UNIC . Try listening it. Peaceful, subhanallah.


##########################################

After 2 months and a few weeks together with my beloved batch, I discovered many things.
Mostly about my BOY friends' attitude.


Somehow, I just cannot be too polite. Serious type, I HATE THEM.
 
dushh!

not because of themselves, but because some of their attitude.

Annoyed. Bleghh

But somehow, after several days I saw this.




Then I know I should get rid of this bad speculation of some mischievous boys and pray the best for them. I really hope that my batch will rise up and be The Khalifah that hold to Allah's rule.


One day..

we will. Inshaa Allah

Soal Wanita

Assalamualaikum

Currently watching Soal Wanita, TV AL-Hijrah 11:50 a.m

Tertarik dengan satu dialog ni..


Diana Artis :Saya masih teringat kata-kata Kak Wardina "Jangan Sombong kepada Allah"
Jangan malas nak solat.

Hee. Semoga mereka, aku dan kamu diberi hidayah oleh-NYA


Sembang drama XD

Assalamualaikum
Dengan nama Allah..

##################################################

Currently watching "BONDA" tv9. haha. First time.


Best jugak, part yang aku tengok ni..

1. Abang Wawa  cuba pelbagai cara nak tegur adik dia. Paling geli hati gue tengok time dia keluarkan baju tak cukup kain dari almari adik dia sambil bagi buku "wanita syurga wanita neraka"

Aku sebagai orang ketiga rasa macam OHSEM tapi kalau aku yang kat tempat adik dia tu confirm confirm benci menyampah and rasa terhina.

LOL

2. Ada dua lelaki yang mendampingi Wawa (cehh ayat. ) Sorang ni gatai. nak permainkan dia. Nampak je baik. Sorang lagi minat dia tapi x macam yang first. Dalam hati dia berharap gak Wawa faham isi hati. kuikui

ayat dia yang tak boleh blah. " Wawa carilah lelaki yang lebih WARAK dari Fizi (lelaki first yang gatai) . Lepastu boleh pulak dia bermonolog "macam aku"

choii

######################################

Okeh. Tutup kes. Tengah Iklan.

Tapi best lah jarang sekarang aku tengok cerita yang ada nilai murni. Kalau ada pun 0.05 je taraf kemurniaannya.hohi





Isnin, 19 Ogos 2013

UKKM MRSM

Assalamualaikum

Atas dasar keprihatinan(la sangatt) saya nak share sesuatu yang diharapkan bermanfaat buat ummah. hihi

UKKM MRSM TGB.


masa PMR 2010 nak masuk MRSM untuk tahun 2011,
bentuk exam UKKM macam ni,


# 100 soalan peribadi
# 40 soalan sains
# 40 soalan mathematics.
Actually soalan sains n math x ingat jumlah whether 40 or 50. huhu

yang penting,


#100 soalan peribadi

Ini jawab dalam masa setengah jam. pastikan otak berfungsi dengan baik sebab soalan tak susah mana pun tapi kalau terleka, terberangan seketika boleh kecundang. huahua

So pastikan energy cukup ari tu. Ha, lagi satu, ana jawab lebih ke arah keusahawanan memandangkan its MARA and apalagi MRSM TGB memang ke arah keusahawanan. so any jawapan yang berkaitan audit bagai ana hentam je.

soalan pun lebih kepada leadership. nasib baik ada pengalaman jadi pengawas sebelum tu. ala, kalau x pon , budak kecik pun reti kodd..

tapi dont be overconfident .haiyaarkk!


#Soalan sains

 Ana sebelum tu ada dengar ura-ura sikit soalannya dari member yang dah MRSM dari lower form. depa jawab soalan yang sama so,  bolehlah tanya depa kalau x malu.

Soalannya lebih kurang taraf PMR tapi persediaan ana sebelum tu memang lebih kepada sains. cari je mana-mana soalan dalam google, download, buat je soalan pasal science knowledge kah, general knowledge ke. .inshaaAllah membantu. JANGAN MALAS

#Soalan Mathematics

ohoiii Bila teringat balik macam grrr. 11 soalan terlepas kot. x terjawab. Allah jelah faham betapa terguris hiris remuk hati sebab masa x cukup.

Ceritanya camni, ana jawab terlalu fokus nak betul untuk setiap soalan and kiranya buat terus semak time tu juga setiap soalan tp memang x sempat. so dinasihatkan agar buat drilling question math banyak2 sebelum UKKM k. so dah jadi pro n sempat jawab semua. hikhik

Tapi ana rasa xdelah seteruk mana soalannya. Tapi high class gak la math. kena cekap la.

Apa-apa pun lepas dah buat semua tu, ana tawakal and  berharap kajaiban berlaku *twinkk. Tapi memikirkan 11 soalan dibiarkan kosong amat mengguris jiwa nurani. haha. So after that ana tunggu keputusan nak masuk SMK JALAN 4 je. Tapi xdapat. Dapat TGB. Alhamdulillah!

Macam tak percaya je time tu.

#throwback

Btw exam semua dalam komputer haha! nasib la


stay focus babeh. Assalamualaikum
Yakin dengan Allah







Yaaaaay. Sem 1 is overr

ASSALAMUALAIKUM
wee. Selesai sudah SEMESTER 1 TAHUN PERTAMA !!!
Alhamdulillah. Tahniah Sheeda :3, silalah bersyukur dengan apa sahaja yang diperoleh.
Tinggal satu subjek je tak dapat markah lagi. tawakal jelah.

Satu sem ni pun x lama, rasa PLKN lagi lama kot. hikhik. Sekarang sem break, 3 minggu .Selepas itu, bermulalah perjuangan sebenar , masuklah subjek subjek sains BIO, CHEM . haha. X sabarnya.


x sabarnya
weee

anatomy bagai
histology.

woo

Sama samalah berdoa semoga dipermudahkan urusan yaa

wailaliqa'

Selasa, 6 Ogos 2013

Mysterious shadows

"Men are mysterious"

"Why?" I was puzzled.

"They are just mysterious. Before you get married, better to know him. Also, 'appearance'(his appeared attitude) are just 20% of himself" the doctor, also my father's friend once told me that.

#########################
Thankyou pakcik. I will remember that

Sabtu, 3 Ogos 2013

Doxa UNIKL MESTECH

Assalamualaikum! hee. Hazihi Suratu Usrati kabeer(?)

so, NI la gambar batch TDP-JUST unikl mestech. Batch DOXA.

15 LELAKI , 45 PEREMPUAN.
Medic, Dentistry


Kat tengah tu, USTAZ KHAIRUL ANUAR. Ajar kami Bahasa Arab. But, itulah kali pertama dan terakhir kami bergambar. Lepas ni ustaz lain ganti ajar kami. sobsob

kbye


Jumaat, 2 Ogos 2013

Ramadhan

Assalamualaikum
I'm now listening to RAMADAN NASHEED MISHARY ALAFASY

lagu penutup JEJAK RASUL~

#####################################

Kini aku dah habis class SEM 1. alhamdulillah. Short sem kan..

Final lagi seminggu lebih. Tolong doakan ye.

Selama berada di UNIKL MESTECH , kira-kira 2 bulan taqriban(hampir2), banyak perkara yang aku pelajari. *senyum*

First, aku bersahabat dengan sahabat2 yang inshaa Allah cintakan Allah dan rasul. Subhanallah. Hiya(dia) hafal 17 Juzuk Al Quran.

Sahabat yang lagi sorang pula sangat suka membaca Al-quran. Pelajar biasa, pemakaian pun biasa2 sahaja, tapi baik orangnya..

-JELES-



#######################################


Kadangkala fitrahku menguji. walaweh. Tapi hati selalu mengingatkan, jangan berpakaian menarik sangat, kesian kaum Adam.


aku pernah terbaca,

"WANITA, WALAUPUN KAMU TIDAK BERHIAS, KAMU TETAP PERHIASAN."

sentap.

######################################

Ramadhan, tinggal 4 hari je kodd.


Aku hargai syawal. Tapi aku lebih cintakan Ramadhan.

Bukan apa, aku bersyukur sebab ramadhan kali ni xbusy jiddan jiddan. ALHAMDULILLAH



#####################################


tu jela.
Doakan aku please. TQ doa tu percuma



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...