Selasa, 22 Oktober 2013

Karya cintun

Assalamualaikum.
currently I am reading a big,thick book which I feel shame to announce the title, haha.  perhaps I will drop it at the end of this post k.

so, I feel so blessed as I have been searching for this precious book for a long time ago, I have looked for the book at International Book fair but still, it's hard to find.

The book is about how we handle our fitrah, which is love and also contains a vast of knowledges which I'm also still not discover yet.


Haha speaking malay pulak lah. hm. Esok exam english huahua. tolong doakan ye. doa itu percuma. tlg tembak doa banyak banyak buat saya juga..hee

ok. tajuk paling best part pandangan mata,jangan dibiarkan liar etc. seronok sgt bab tu

tu jela. ok. tajuk buku tu panduan bercinta dan memendam rindu. serius ah beli bukan sebab tajuk tu tapi sebab suka part pandangan mata tu. Punca rosak hati.huhu. buku ni terjemahan karya Ibn Qayyim Al Jauziyah. selamat mencari lah.daaa









Sabtu, 12 Oktober 2013

self arrangement uols

Assalamualaikum
bismillahitawakkaltu'alallah


keadaan sekeliling membentuk kita?

yes
 cuba bayangkan, anda penat lelah bekerja atau belajar seharian suntuk dan apabila balik je, rumah gilo bersepah. Ada pinggan mangkuk tidak berbasuh, baju tak dilipat lagi, langsir tak diikat kemas, lantai berhabuk. Agaknya, semangat ke nak hidup dalam rumah tu?

eww
 tapi cuba andaikan, setelah seharian lenguh lenguh, penat otak diperah, balik rumah...

haruman yang tenang memenuhi ruang, lantai yang bersih berkilat, pinggan mangkuk tersusun rapi, baju kemas terlipat dan digantung, senang kata memang subhanallah bersih lah.

Umat Islam harus cemerlang. Umat Islam sentiasa boleh

Buat para pelajar terutama medical student yang dikatakan busy sangat, Silalah berlatih dan bertatih untuk menjaga kekemasan dan kebersihan diri dan sekeliling.

Nanti,  dah kerja lagi havoc,  memang x sempat memanjang.

 #######################

 btw, kenapa otak aku ni dok fikir pasal nama Uwais Al-Qarni ek.

hm.
 Nama tu sedap kot

yallahbai(kbye)


















Jumaat, 11 Oktober 2013

nothing

Assalamualaikum
bismillahitawakkaltu'alallah.

Aku menaip. dan aku padam. Nak cerita itu ini, terfikir berbelas kali. Apa semua ni.

Semua orang ada kisah unik tersendiri. Aku nak dengar dan sudi menadah telinga .





Isnin, 7 Oktober 2013

last week summary

Assalamualaikum
first Exam for this sem is just around the corner
Pening kepala sekarang sebab baru habis siapkan computer science.

###########################

So minggu lepas. Apa yang interesting ek. Ohh. haa.

Aku uruskan urusan gambar batch tapi yang nak dihighlighted kan kat sini ialah

" I will try to ease people's work coz I had felt the bitterness of handling kerja2 batch" ( grammar tungganglanggang) 

haha. harap depa tak baca nih

Bukan senang tapi syukur sangat sbb dapat batch yang bekerjasama. boleh lah. huhu

Kadang2 tanggungjawab yang kita pikul tu mematangkan kita. bukan kadang2 tapi always

(tetibe lagu 'hambamu' berkumandang)

###################################

topik 2

Aku dah bagi hint banyak kali kodd tapi satu pun tak jalan. hint apa? haha. ada lah. JANGAN FIKIR LAIN

Mungkin masa belum sesuai lagi kodd. haha

ok. merepek

####################################


Ok. Hari tu pergi ISK. -Ini Sejarah Kita-

Masha Allah.  Best + Ngantuk

Haha. Biasalah bila majlis ilmu ni syaitan tak duduk diam punya.

Hari tu, aku pakai new dress. First time. and aku try and trial je sebab majlis tu semua perempuan kodd. Typical dress biasa memang ada getah kat waist tapi aku buang dah.

So instead nak rasmikan hari Isnin yakni hari ini, aku rasmikan hari Sabtu tu.

Eh, perlu ke cerita benda nih. Tapi xpelah sebagai pengajaran kodd buat semua kaum hawa

Tapi aku rasa dress xsesuai kodd untuk kaum hawa YANG BERMARUAH. acece

sebab pada aku sama je macam PEPLUM bagai tu. Aku ada semua baju tu tapi tapi aku rasa better simpan jelah kan .

Simpan jelah untuk family korang. Suami korang. acehh

Dah tu jelah. ada sebab kan Allah bagi garis panduan kat kita semua walaupun hakikatnya memang cantik tapi tu lah, syurga bukan senang2 dapat, ye sheeda

hoho

k daa. doakan aku nak exam .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...