Rabu, 10 Jun 2015

mencik arh

26 July 2014. Tu kali terakhir aku post sebelum ni.
Wah
Hampir setahun

Cuti berbaki 18 hari. Ya, aku di tanah air sekarang. Mereput jua.
Lepasni xnak rindu merindukan msia dah. Sebab apa? Bila aku balik its still the same dan lebih menyedihkan entah apa lah isu2 gomen bangkit.(ada alasan lain)

Aku nak simpan duit. Bawak gi mengembara.

Tapi bila aku terbaca balik post senior pasal harrassment jalanan di Irbid tu. Ah. Aku jadi cuak. Well . Kat Malaysia pun sama je sebenarnya. Dua dua jijik.
Tapi kat sana lagi menjijikkan.
Sebab apa?
Sama Islam.
Muka je hensem tapi suka ambil kesempatan kat orang melayu especially.
K aku x menafikan ada yang baik tapi yang kena hari hari kau hadap tu, nak pergi stesen bas semua tu, acapkali dengar laporan ada flasher lah bagai. Ah
Muak tahu x.

Cuma satulah.

Hanya Allah tempat berlindung

Please, man. Make urself a Man. Tolonglah. Kau patut melindungi sister ni kau yang merosakkan. Aduhh

Post x matang. Terima kasih
Kun enti k
11 Jun 2015
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...